Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović Eskobara upoznao sa najnovijim akcijama crnogorskih institucija u borbi protiv kriminala

Abazović je istakao da je Crna Gora spremna da i sama doprinese postizanju rješenja, što bi otključalo siguran put za evropsku budućnost zemalja Zapadnog Balkana

Kontroverzni predsjednik Vlade Dritan Abazović radnu posjetu SAD započeo je sastankom sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, a tom prilikom konstatovano je da Crna Gora svojom proaktivnom ulogom konstruktivno doprinosi stabilizaciji regionalnih prilika i očuvanju evropske perspektive država Zapadnog Balkana.

“U tom smislu, Abazović je pozdravio napore Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u zaključivanju trajnog i održivog sporazuma između Srbije i Kosova, postignutim nakon održanog sastanka u Sjevernoj Makedoniji”, saopšteno je iz Vlade.

Abazović je istakao da je Crna Gora spremna da i sama doprinese postizanju rješenja, što bi otključalo siguran put za evropsku budućnost zemalja Zapadnog Balkana.

Između ostalog, Abazović je predstavnike američke administracije u Stejt Dipartmentu upoznao sa najnovijim akcijama crnogorskih institucija u borbi protiv kriminala.

“Zajednički je konstatovano zadovoljstvo činjenicom da je nedavno održan prvi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori protekao u građanskom maniru, u skladu sa demokratskim standardima,  uz odstusvo društvenih tenzija koje su karakterisale prethodne izborne cikluse”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve