Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović: Dobro je da imamo više kandidata za sva ministarstva, ko ne uđe u vlast gore po njih

"Moramo da vidimo i ko su ljudi, svi moraju da pošalju svoje CV-je, vjerujem da ćemo na kraju imati dobar izbor. Dobro je da imamo više kandidata za sva ministarstva, i da na kraju mandatar presudi ko može da predstavlja njegov kabinet", kaže Abazović

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović kaže da vjeruje da će Crna Gora u narednih mjesec imati novu Vladu.

Razumijem da bi svi da se sve završi odmah ali to je nemoguće, kaže on gostujući u jutarnjem programu RTCG.

“Moramo da vidimo i ko su ljudi, svi moraju da pošalju svoje CV-je, vjerujem da ćemo na kraju imati dobar izbor. Dobro je da imamo više kandidata za sva ministarstva, i da na kraju mandatar presudi ko može da predstavlja njegov kabinet”, kaže Abazović.

Ko god ne uđe u vlast gore po njih, kaže Abazović na pitanje očekuje li podršku manjina.

“Ko želi imaće priliku, ko ne želi to je njegovo pravo. Ukoliko žele da radimo na reformskim stvarima mislim da treba da nam se pridruže. BS se još nije konačno opredijelila. Jasno je iskazana većina i to je zvijezda vodilja”, navodi on.

Mnogo se kaže prašine diglo oko bezbjednosnog sektora.

“Sektor bezbjednosti je veoma osjetljiv jer mi nijesmo razvili demokratske institucije. Da bi mi imali evropski imidž, da bi održali prozapadni kurs koji ne baštine sve partije, mi smo targetovali to kao nešto što je od posebnog nacionalnog interesa. U sektoru će biti profesionalci, koji taj posao mogu da obavljaju u skladu sa zakonom. Ura je zainteresovana za resore u kojima može dati najveći doprinos”, naveo je on.

Kaže da ima policijski nadzor, kao i svoju ličnu zaštitu. Imao je određene neprijatnosti, ali se ne osjeća ugroženo.

Upitan misli li da je izdao birače ukoliko u Vladu uđu i političari, nakon ideje o ekspertskoj vladi, kaže da moraju da nalaze kompromisna rješenja.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve