Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Djeca pokazala kreativno lice Crne Gore

Djeca su danas pokazala kreativno lice Crne Gore, istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore  Dritan Abazović koji je danas otvorio skup u organizaciji Britanskog savjeta povodom završetka petogodišnjeg obrazovnog programa ''Škole za 21. vijek'' i projekta ''Nastavnik za 21. vijek''

Budućnost Crne Gore i njenog obrazovanja je da idemo ka većem tehnološkom opismenjavanju i da, koristeći savremene tehnologije u raznim oblicima djelovanja, radimo sa našim najmlađima kako bi ih adekvatno pripremili za budućnost. Djeca su danas pokazala kreativno lice Crne Gore, istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore  Dritan Abazović koji je danas otvorio skup u organizaciji Britanskog savjeta povodom završetka petogodišnjeg obrazovnog programa „Škole za 21. vijek“ i projekta „Nastavnik za 21. vijek“.

Prije otvaranja skupa, kako se navodi, zajedno sa Karen Medoks, ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori, Peterom Braunom, direktorom Britanskog savjeta za Zapadni Balkan i Vanjom Madžgalj, direktorkom Britanskog savjeta Crne Gore, Abazović je obišao učenike koji učestvuju na završnom nacionalnom takmičenju u kodiranju mikrobitom i u razgovoru sa njima upoznao sa njihovim idejama i projektima.

U uvodnom izlaganju, Abazović je istakao da je zahvalan Britanskom savjetu što je takav projekat razvio u Crnoj Gori i drugim zemljama regiona, navodeći da su mladi na taj način dobili šansu, za koju, kako je istakao, “možemo slobodno reći da su je iskoristili, što predstavlja motiv više za sve nas, ali i obavezu Vladi Crne Gore da još snažnije podržava digitalno opismenjavanje, tehnološki razvoj i informaciono društvo, koje treba da koristimo u budućnosti kao svoju komparativnu prednost”.

„Impresioniran sam onim što sam vidio i srećan sam što sam danas sa vama. Pozitivno sam iznenađen koliko su naša djeca kreativna, koliko razumiju probleme zajednice i koliko hvataju korak sa vremenom, čime slobodno odraslima mogu poslužiti kao primjer“, naglasio je Abazović.

Abazović je zaključio da će kvalitet stvaranja ljudskih resursa i digitalnog opismenjavanja građana “od malih nogu značiti jedan veliki resurs koji Crna Gora ubuduće treba da iskoristi”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ana
28.04.2022-03:45 03:45

Njegoševu Crnu Goru vode Albanci i muslimani ! :)