Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović – Daltveit: Raste podrška evroatlantskom putu Crne Gore

Abazović je upoznao potpukovnika sa međunarodnim prioritetima Crne Gore i kazao da će Crna Gora aktivno raditi na očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Vlada Crne Gore ostaje posvećena evroatlantskim integracijama i u tom smislu želi još snažniju saradnju sa partnerima unutar NATO pakta, među kojima je i Norvešk, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na sastanku sa vojnim atašeom Kraljevine Norveške, potpukovnikom Egilom Daltveitom.

Abazović je potpukovnika Daltveita upoznao sa trenutnom političkom situacijom u zemlji i spoljnopolitičkim izazovima pred kojima se nalazi Crna Gora.

“Abazović je istakao da 42. Vlada Crne Gore ostaje posvećena evroatlantskim integracijama i da u tom smislu želi još snažniju saradnju sa partnerima unutar NATO pakta, među kojima je svakako i Kraljevina Norveška”, saopšteno je iz Vlade.

Kao dokaz tome, naveo je potpredsjednik, stoji činjenica da je premijer Krivokapić neposredno nakon izglasavanje nove Vlade Crne Gore, boravio u sjedištima Evropske unije i NATO saveza.

“Abazović je naglasio da je rezultat premijerove posjete Briselu bio značajan rast podrške evroatlantskom putu Crne Gore i da građani sve više uviđaju pogodnosti koje kolektivni sistem odbrane ima za trajniju bezbjednost građana”, navodi se u saopštenju

Abazović je upoznao potpukovnika sa međunarodnim prioritetima Crne Gore i kazao da će Crna Gora aktivno raditi na očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Potpukovnik Daltveit je kazao da Crne Gora ima višegodišnju podršku Kraljevine Norveške u procesu reformi i jačanju sistema odbrane i sposobnosti Crne Gore.

“Potpukovnik Daltveit je potpredsjednika Abazovića upoznao sa mogućnostima saradnje između Vojske Crne Gore i Vojske Kraljevine Norveške i izrazio spremnost za doprinos Kraljevine Norveške stvaranju efikasnijeg sistema odbrane Crne Gore, kroz bilateralne i multilateralne projekte koji će osnažiti partnerstvo Crne Gore i Kraljevine Norveške unutar NATO pakta”, zaključuje se u saopštenju Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve