Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Dajte da kompletiramo institucije

Na pitanje da li izbor jednog sudije može dovesti do povlačenja Zakona o predsjedniku ili određivanja prijevremenih izbora, Abazović ističe da izbor sudije Ustavnog suda pomaže oko svih procesa

Odlično je da je Demokratska partija socijalista aterirala, da je spoznala sopstvenu grešku i da tim konceptom da ne želi da učestvuje u glasanje za sudije Ustavnog suda je zapravo bio pogrešan strateški pristupk. Ako je ta partija promijenila svoju strategiju, nisam vidio tu izjavu, ali ako je to tako onda je to korak unaprijed. Dajte sjutra da se vidi na tom sastanku da li će se nešto efektuirati – kazao je kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović u komentarišući to što je DPS danas uputila uputila dopis šefovima poslaničkih klubova da se sjutra organizuje sastanak povodom aktuelne političke krize i izbora sudija Ustavnog suda.

Abazović je, nakon sastanka sa rukovodstvom Luke Bar, u izjavi za medije kazao je komentarišući izbor jednog sudije da je “po logici stvari bolje jedan no nijedan”.

”Međutim, ako već imamo tri sudije koji su u mandatu to će značiti da su oni tamo u parnom broju. Mislim da bi logično bilo da imamo makar neparan broj, da bi mogle da se donose odluke. Ne znam šta to znači sad da izaberemo jednog. Izabrali smo jednog za Sudski savjet, dajte da napravimo iskorak i kompletiramo institucije. To bi bio moj apel”, poručio je Abazović.

Na pitanje da li izbor jednog sudije može dovesti do povlačenja Zakona o predsjedniku ili određivanja prijevremenih izbora Abazović odgovara da izbor sudije Ustavnog suda pomaže oko svih procesa.

”Ako se izabere Zakon o predsjedniku on se urgentno može poslati Ustavnom sudu. To je opcija broj jedan. Opcija broj dva je ako se izabere Ustavni sud može da se razgovara o datumu prijevremenih parlamentarnih izbora, sa predsjedničkim, pa taj zakon onda nema nikakav veći značaj. Ako DPS odluči od blokira Ustavni sud, mislim da su onda sva druga pitanja manje relevantna”, naveo je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve