Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Crna Gora mora da diverzifikuje svoju ekonomiju, traži nova turistička tržišta i investitore

Govoreći o ključnim porukama sa foruma, Abazović je kazao da misli da Crna Gora “sve više i više zadobija međunarodnu podršku”.

Govoreći o ključnim porukama sa foruma, Abazović je kazao da misli da Crna Gora “sve više i više zadobija međunarodnu podršku”.

“Kao što je bilo u Briselu da postoji dobra aura oko Crne Gore, mislim da takvu stvar moramo da iskoristimo”, rekao je Abazović.

Mi moramo, osjenjuje premijer, da diverzifikujemo svoju ekonomiju, da tražimo nova turistička tržišta, da tražimo investitore.

“Moramo da pojednostavimo način započinjanja biznisa u Crnoj Gori, naročito za renomirane firme. Moramo da idemo prema izgradnji novih energetskih objekata. Ti objekti treba da budu u službi proizvodnji zelene energije”, istakao je on.

Smatra da samit treba iskoristiti da “što više promovišemo Crnu Goru”.

“Da pojačamo njenu diplomatsku poziciju u svijetu. Ključ je u tome da mi završimo domnaće zadatke. Ukoliko to uspijemo, da šaljemo poruke stabilnosti, progresa, predvidljivosti vezano za biznis, vjerujem da Crna Gora kroz par godina neće imati više nikakvih problema”, naglašava Abazović.

Brojne kompanije koje su poslovale u Rusiji, Bjelorusiji, Ukrajini, kaže Abazović, razmišljaju da svoje poslovanje prebacuju u Evropu.

“Mislim da to treba da iskoristi Crna Gora. Imamo već razgovor sa jednom kompanijom, radi se o IT sektoru”, kazao je premijer.

Poručuje da “ako mi pronađemo unutrašnji konsenzus”, vrlo lako će poći poruka da “imamo političku stabilnost koja biva vrlo primamljiva za sve koji žele da rade kod nas”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve