Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Afirmativan sam prema stranim investitorima, potrebno je da oni osjećaju dozu pravne sigurnosti

Abazović je istakao da je lično afirmativan prema stranim investitorima u Crnoj Gori i da zajedno sa njima država treba da radi na poboljšanju klime kako bi se pojavili novi investitori u našoj državi sa kojima bi izazovna vremena prolazili što lakše, a u interesu i države i privrednika

Bez ozbiljnih privrednika i investicija nema nepretka, ali da bi ostvarili značajniji efekti za državu potrebno je prethodno uspostaviti jedan stabilan politički sistem u kome će da funkcionati vladavina prava. Svi moraju da osjećaju dozu pravne sigurnosti da bi investirali kapital u našu državu, ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na konferenciji Savjeta stranih investitora na temu Bijela knjiga: Investiciona klima u Crnoj Gori za 2021. godinu.

Abazović je istakao da je lično afirmativan prema stranim investitorima u Crnoj Gori i da zajedno sa njima država treba da radi na poboljšanju klime kako bi se pojavili novi investitori u našoj državi sa kojima bi izazovna vremena prolazili što lakše, a u interesu i države i privrednika.

“Potrebno je da otvorimo nova tržišta. Da bi to uradili država mora da se prilagođava tako što će stvoriti uslove za otvaranje novih avio linija, ali i ispregovarati sa EU o mogućnosti uvođenja što liberalnijeg viznog režima za određena tržišta tokom turističke sezone. Mislim da Crna Gora postaje zemlja velikih mogućnosti i lično sam vrlo optimističan za njenu budućnost”, naveo je Abazović.

On je naglasio da Crna Gora treba da iskoristi karakteristike koje je čine atraktivnijom zemljom od drugih, da mora emitovati stabilnost, ali i poboljšati pravni okvir.

“Siguran sam da uz malo dobre volje i kooperacije investitora i buduće Vlade, možemo napraviti dobre efekte u jednom kratkom vremenskom periodu“, zaključio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve