Policija: Krivična prijava protiv vlasnika čiji pas je izujedao dječaka

0

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su tužiocu krivičnu prijavu protiv vlasnika psa koji je napao dječaka i tom prilikom mu nanio teške tjelesne povredem, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti.

Dječaku je ukazana ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore.

Zabjelo: Pas izujedao sedmogodišnjeg dječaka

“Naime, Dežurna služba CB Podgorica je, 11.06.2018. godine oko 19,30 časova, obaviještena od strane zaposlenih Zavoda za hitnu medicinsku pomoć da je iz njihove ustanove u Urgentni blok transportovan sedmogodišnji dječak sa povredama koje su nastale kao posljedica ujeda psa. Dječaku je ukazana medicinska pomoć u Urgentnom bloku i tom prilikom su mu konstatovane teške tjelesne povrede, odnosno ujedne rane u predjelu obje natkoljenice i potkoljenice.

Kriminalističkom obradom službenici CB Podgorica su došli do saznanja da se povrijeđeni dječak oko 19,00 časova, u ulici Jovana Joza Vukčevića u Podgorici, sa drugovima igrao na travnatoj površini – livadi i tom prilikom ušao u domet psa, koji je bio vezan sajlom dužine šest metara, a koja se nalazila u neograđenom dijelu, u sklopu livade na kojoj su se djeca igrala. Tom prilikom pas je napao sedmogodišnjeg dječaka nanoseći mu teške tjelesne povrede”, saopšteno je iz policije.

Istog dana, u službene prostorije CB Podgorica pristupio je vlasnik psa M.B, koji je prethodno psa uklonio sa navedene lokacije i izmjestio ga na mjesto gdje nema pristup drugim ljudima. Od njega je prikupljeno obavještenje na zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina.

“Na lice mjesta u ulici Jovana Joza Vukčevića, kao i u ulici Prištinskoj, gdje je M.B. odveo psa nakon događaja, su pristupili službenici Stanice kriminalističke policije za kriminalističku tehniku i uviđaje koji su fotografisali lice mjesta. U prostorijama CB Podgorica od očevidaca ovog događaja prikupljena su obavještenja.

U vezi sa ovim događajem službenici CB Podgorica su, 11.06.2018. godine, obavili konsultacije sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelo izazivanje opšte opasnosti i naložio da se protiv M.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio predmetno krivično djelo. S tim u vezi, policijski službenici su, 13.06.2018. godine, tom tužiocu podnijeli protiv M.B. krivičnu prijavu”, navodi se u saopštenju policije.

Komentari

avatar