Marković: Da vina Plantaža budu još bolja

0

Investicije u proizvodnju treba da obezbijede dinamičan rast naše ekonomije, a nova linija za flaširanje omogućiće efektivniji proces u kompaniji Plantaže, kazao je crnogorski premijer Duško Marković uoči proslave jubileja 55 godina te kompanije.

Predsjednik Vlade poručio je puštajući u pogon novu liniju za flaširanje da je Vlada čvrsto opredijeljena da sa privredom doprinosi konkuretnijem tržištu rada, i snažnijoj ekonomskoj aktivnosti i da će posebno biti fokusirana na oblasti u kojima Crna Gora ima komparativne prednosti: turizam, eneregetiku, i proizvodnju hrane i pića.

„Ovakve investicije u proizvodnju i realnu ekonomiju, treba da obezbijede dinamičan i održiv rast naše ekonomije koja je u prošloj godini zabilježila jednu od najviših stopa rasta u Evropi. Dinamični razvoj gotovo svih sektora privrede rezultirao je povećanjem zaposlenosti i višem standardu života naših građana. Ekonomski pokazatelji za prvi kvartal ukazuju da ćemo prošlogodišnju stopu ekonomskog rasta dostignuti, a moguće i nadmašiti u ovoj godini“, rekao je Marković.

Nova linija za flaširanje koja je danas otvorena kapaciteta je 10.000 flaša na sat, vrijednosti tri miliona eura.

Predsjednik Vlade je rekao da je kompanija „13. Jul – Plantaže“ tokom više od pola vijeka unaprjeđivala proizvodne kapacitete, povećavala proizvodnju i osvajala nova tržišta.

„Na taj način ova kompanija, i brend koji je ona izgradila, jačali su i Crnu Goru. Vina standardizovanog kvaliteta, proizvedena u našim poljima i podrumima, nalaze se na trpezama više od 40 zemalja“ ,rekao je predsjednik Vlade.

“Naša vina imaju svoju istoriju i priču”, kazao je Marković.

Poruka iz kompanije Plantaže je nikada jasnija, dodaje on.

“Bez ulaganja u znanje i nove tehnologije ne možemo biti konkurentni. Samo domaćinski odnos prema potencijalima koje imamo, i ulaganje u čovjeka i prirodu kao najvažnije resurse – i Plantažama, ali i svakom individualnom proizvođaču vina u Crnoj Gori, mogu garantovati uspjeh. Čestitam kompaniji Plantaže i želim da vino koje prave bude još bolje i kvalitetnije”, rekao je premijer.

Premijer je dodao da kompanija „13. Jul – Plantaže“ danas ima najveći pojedinačni vinograd u Evropi sa 11 miliona čokota vinove loze i 55 godina neprekidnog savezništva sa posnom i kamenitom zemljom Ćemovskog polja.

“Vlada je čvrsto opredijeljena da ruku pod ruku sa privredom doprinosi konkuretnijem tržištu rada i snažnijoj ekonomskoj aktivnosti. Posebno ćemo biti fokusirani na oblasti u kojima Crna Gora ima komparativne prednosti: turizam, eneregetiku, i proizvodnju hrane i pića“, poručio je Marković danas u kompaniji „13. Jul – Plantaže“.

izvor antenam.net

Komentari

avatar