Utorak, 21 Marta, 2023
Rubrika:

Zelenski na Sanremu, ali nisu svi u Italiji zadovoljni tom idejom

Odluka organizatora festivala je izazvala kritiku, posebno među italijanskim intelektualcima, diplomatama, novinarima i umjetnicima. Oni se protive planiranom učešću ukrajinskog predsjednika na ovom događaju

Muzički festival u Sanremu trebalo bi da se završi govorom ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. On će, kako se navodi, prenijeti poruku mira na italijanskom muzičkom festivalu. Italijanski umjetnici koji se protive nastupu Zelenskog na Sanremu, potpisali su peticiju. Uvjereni su da muziku ne treba miješati sa ratnom propagandom.

Tokom prenosa posljednje večeri Muzičkog festivala u Sanremu, koji će se održati od 7. do 11. februara, kako je ranije dogovoreno, gledaocima će se obratiti Volodimir Zelenski preko video-linka. Zelenski je, stoji u najavi, izrazio želju da prenese poruku mira.

Odluka organizatora festivala je izazvala kritiku, posebno među italijanskim intelektualcima, diplomatama, novinarima i umjetnicima. Oni se protive planiranom učešću ukrajinskog predsjednika na ovom događaju.

“Muzika se ne smije miješati sa ratnom propagandom”, stoji u peticiji protiv “militarizacije” festivala.

“Od rata se spektakl ne pravi. Pogotovo ne u programu muzičkog festivala”, rekao je glumac i muzičar Moni Ovadija.

“Usred muzičkog programa, Zelenski će tražiti oružje, topove i tenkove, što je neprikladno za jedan muzički festival”, dodao je TV voditelj Mario Đordano.

“Nadam se da će festivalska pozornica ostati rezervirana za muziku”, izjavio je na Tv kanalu La7 potpredsjednik vlade Mateo Salvini.

“Ako Zelenski ima vremena priključiti se festivalu Sanremo, to je njegov izbor, ali ja nisam siguran koliko je primjereno miješati zabavu s pričama o ratu i smrti. Naravno, svi želimo da se rat što prije završi”, kazao je potpredsjednik italijanske Vlade.

Godišnji muzički festival u Sanremu je tradicionalno popularno, najdugovječnije muzičko takmičenje u Italiji s velikom reputacijom širom svijeta. Moneskin, Eros Ramacoti i Adrijano Čelentano, samo su neki poznati muzičari za čiju je međunarodnu karijeru ovaj festival bio odskočna daska. Pobjednik Sanrema predstavljaće Italiju na velikom evropskom muzičkom spektaklu – Evroviziji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
29.01.2023-22:54 22:54

Ovo nije ratna propaganda..radi se o zivot ili smrt..stradanja..neduznog stanovnistva..od jednog uzasnog agresora..