Bol u zglobovima je vrlo uobičajena pojava koja može biti i zaista iritantna. Bol može biti blag ili jak i uglavnom se javlja u koljenima, ramenima ili laktovima.

Mnogi ljudi vjeruju da se bol u zglobovima javlja usljed starenja ali da li ste ikada razmišljali o onim mladim ljudima koji imaju bolove u zglobovima čak sa 25 godina? Da li pričamo zaista o starenju?

Stručnjaci objašnjavaju da se bol u zglobovima javlja kao rezultat traume, podizanja teškog tereta, fraktura, artritisa, reume i mnogih drugih zdravstvenih faktora.

Može se javiti čak i u snu. U ovom članku ćemo vam dati recept koji je pronađen u starim knjigama ruske medicine. Potrebni sastojci za ovaj lijek su jeftini i lako dostupni, a neke od njih sigurno već imate u svojoj kuhinji.

Sastojci:

1 kašika meda

1 kašika senfa (najbolji je ljuti)

1 kašika soli

1 kašika sode bikarbone

Ubacite sve sastojke u činiju i dobro promiješajte dok ne dobijete finu i ujednačenu smjesu. Kremu držite u praznoj bočici od kreme ili bilo kakvoj drugoj posudi koja bi vam odgovarala. Garantujemo vam da će vaš bol nestati za kratko vrijeme.

Upotreba:

Nanesite malo kreme na pogođen dio, prekrijte najlon kesom i umotajte vunenom tkaninom, najbolje je šalom. Bitno je da ne zamotate čvrsto. Držite kremu sat i po do dva sata.

Najbolje je da ovo uradite prije nego što odete na spavanje jer tokom noći ne pomjerate zglobove i oni se mogu bolje zaliječiti. Možete kremu isprati ujutru.

Ovaj tretman ponavljajte 4-5 dana. Trebalo bi da osjetite neko poboljšanje već nakon prvog nanošenja. Ova mješavina je dovoljna za nekoliko tretmana, samo je neophodno da je držite u frižideru.

Možda nećete vjerovati ali je dokazano da je senf efikasan kod tretiranja raznih zdravstvenih stanja. Pravi se od sjemenki slačice.

Uporedo sa korišćenjem za ublažavanje bolova u zglobovima, senf možete koristiti i za tretiranje opekotina. Samo nanesite debeo sloj na taj dio kože i bol će uskoro nestati. Kako bi glavobolja nestala, nanesite malo senfa na čelo i slijepoočnice.

Za prehlade i bol u grlu samo pojedite kašičicu senfa.

Izvor: Webtribune.rs

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve