Macina trava ili marulja poznata je u narodnoj medicini i već vijekovima se koristi za probleme neplodnosti kod žena. Ova biljka pomaže kod hormonalnih problema, ali liječi i bolesti disajnog sistema, jer podstiče izlučivanje sluzi i iskašljavanje

U narodu je takođe dobila naziv “očajnica” upravo zbog žena koje su se tako osjećale, jer nisu mogle zatrudnjeti.

Marulja pomaže kod neplodnosti jer uspostavlja normalno lučenje hormona i reguliše hormonalni sistem, što su glavni uslovi za trudnoću. Ona pomaže kod sporije probave i tegoba vezanih uz lošu probavu jer njena gorčina stimuliše probavne sokove.

DOBROBITI MARULJE

– Pomaže kod neredovnih menstrualnih ciklusa

– Uravnotežava hormonalni sistem

– Pomaže pri začeću

– Podstiče izlučivanje sluzi iz disajnih puteva

– Stimuliše žuč i podstiče probavu

– Pomaže kod neproduktivnog kašlja

ČAJ OD MACINE TRAVE

S obzirom da ne može trenutno djelovati na ženski organizam, ovaj čaj je potrebno koristiti minimalno mjesec dana kako bi se mogle primijetiti pozitivne promjene. Preporučljivo je piti čaj od macine trave tri mjeseca kako bi se poboljšala plodnost i mogućnost za začećem. Čaj od marulje možete pripremati od suvog ili svježeg biljnog materijala, ali većinom se preferira sušena macina trava. Ako se odlučite za čaj od svježe marulje, biće vam potrebno nekoliko dobro opranih listova jer je svježa jača od sušene.

PRIPREMA ČAJA:

Jednu supenu kašiku sušene marulje prelijte sa 2 decilitra provrele vode i poklopite. Ostavite čaj da odstoji 5-10 minuta, a zatim procedite. Možete piti 2-3 šoljice čaja od marulje dnevno. Nekim osobama je ukus marulje jak, ali ispijanje hladnog čaja sa malo meda ima podnošljiviji ukus. Tokom uzimanja čaja, važno je napraviti pauzu tokom svake menstruacije i nastaviti kada se završi.

Izvor: Krenizdravo.rtl.hr

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve