Aluminijumska folija se ne koristi samo u kuhinji, njena primjena je mnogo šira i važnija

Aluminijumska folija se nalazi u skoro svakom domaćinstvu, zbog svoje višestruke primjene, od kuvanja do čuvanja hrane.

Međutim folija se može koristiti i u borbi protiv umora i za ublažavanje bolova u zglobovima.

Kada su umor i nesanica u pitanju folija ima momentalno dejstvo. Isjecite foliju i stavite u frižider na 2 do 4 sata. Stavite je na lice, uključujući obraze i kapke. Držite ih na licu dok ne osjetite opuštanje mišića, a zatim je skinite.

Kod umornih i bolnih zglobova, foliju treba staviti u više slojeva oko bolnog mjesta i fiksirati. U tu svrhu možete koristi zavoj ili pamučne trake. Foliju ostavite preko noći. Ponoviti postupak i naredne noći, ako je potrebno.

Aluminijumska folija je korisna i za smirivanje opekotina. Za optimalne rezultate, prvo operite opekotinu hladnom vodom i osušite je mekim peškirom.

Nanesite sloj masti, zatim sloj gaze i preko toga stavite aluminijumsku foliju. Osigurajte traku folije sa zavojem, da ne bi spadala. Ostavite tako dok bol ne prođe.

Djelotvorna je i kod ublažavanja fantomskih bolova. Jednostavno je stavite na mjesto bola i fiksirajte zavojem. Skinite sve kada bol prođe.

Problem loše cirkulacije i dosadno hladnih stopala možete riješiti pomoću folije, tako što ćete zamotati stopala sa 4 do 5 slojeva folije.

Efekat se može osjetiti za veoma kratko vrijeme. Skonite foliju posle jednog sata, pustite stopala da dišu nekoliko sati, a zatim možete ponoviti postupak

Izvor: Telegraf.rs

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve