Jednostavni ljekoviti napitak za koji su vam potrebna samo četiri sastojka!

Kad svaki lijek zakaže, ovaj prirodni napitak će definitivno pomoći u liječenju. Kombinacija limuna i peršuna, dodatkom meda i maslinovog ulja, postaje odličan lijek protiv bakterija, naročito Ešerihije koli.

Peršun je prava riznica zdravlja, koja se krije u njegovom korjenu i listovima. Pomaže u liječenju mnogih bolesti: od upale prostate, do oticanja nogu, reumatizma, kostobolje, debljine, angine pektoris…. U starom Egiptu peršunom su liječili bubrege i mokraćne puteve.

Limun je još jedna od biljaka koju su Egipćani koristili u medicini. Dvije najpoznatije zdravstvene koristi limuna su jako antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Kada se udruže limun i peršun, pa se tome dodaju još med i maslinovo ulje dobijemo fantastičan lijek protiv svih bakterija, naročito protiv Ešerihije koli.

Iskustva sa korišćenjem ovog prirodnog lijeka su veoma pozitivna. Pacijenti koji su se godinama borili sa dosadnom E.coli, tek nakon upotrebe ovog prirodnog lijeka, uspjeli su da se “otarase” dosadne bakterije. Ponekad su velike tajne skrivene u najjednostavnijim sastojcima. Ovo je jedna od takvih.

Potrebni sastojci:

250 g korjena peršuna, 250 g limuna s korom, 250g meda i 2 dcl maslinovog ulja.

Med nabavite kod pravog i provjerenog pčelara. Limun treba dobro oprati. Najbolje je da koristite domaći limun, koji nije hemijski tretiran. Ukoliko limun kupujete u prodavnici, zbog pesticida, dobro bi bilo da ga prije upotrebe držite par sati u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Izvadite limun iz vode i osušite ga, a potom presjecite na pola. Odstranite koštice.

Korjen peršuna je potrebno dobro oprati. Misli se na običan, svježi peršun koji se uzgaja u bašti. U blender zajedno stavite limun, peršun, med, maslinovo ulje i dobro izmiksajte. Ako nemate blender, limun možete da isitnite i u mašini za mljevenje mesa.

Dobićete kašastu masu, koja može da stane u staklenu teglu. Čuvati u frižideru. Uzimati po jednu kašiku prije doručka i večere. S obzirom na to da se u ovom lijeku nalaze sve sami prirodni sastojci, mogu da ga uzimaju i trudnice i mala djeca, s tim što deci treba davati malu, a ne veliku kašiku lijeka.

Izvor: Cafe.ba

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments