Da li ste u potrazi za dijetom koja od vas ne zahtijeva pretjerano odricanje i koja daje komoditet kada je izbor namirnica u pitanju? Pa, postoji takav režim ishrane, ali zahtijeva poštovanje jednog pravila u kome zapravo i “leži” sva nauka…

Riječ je o pravilu “8 sati”, koje podrazumijeva da hranu konzumirate samo osam sati u toku dana, dok je ostalih 16 potrebno da gladujete.

Dakle, u 16 sati posta dozvoljeno je da konzumirate isključivo vodu, nezaslađene biljne čajeve i limunadu.

Najbolje je tih osam sati u kojima je hrana dozvoljena smjestiti u period od 9 do 17 časova, jer su tada rezultati najbolji. Međutim, kako većina zbog savremenog tempa života i drugačijih navika ne može da se uklopi u ovo vrijeme, dozvoljena je i drugačija satnica.

Ipak, ne preporučuje se da se hrana unosi nakon 19 časova.

Veoma je bitno kada se okonča krucijalnih osam sati ne unositi nikakvu hranu u organizam, čak ni voćku, ili dva, tri zrna kikirikija. Ako vas bude mučila glad, zavarajte je pomenutom vodom ili čajevima.

Još jedno bitno pravilo jeste da razmak između obroka mora da bude četiri sata. U praksi to znači da nema užine, ali zato doručak, ručak i večera mogu da budu i te kako obilni i “bogati”.

Jelovnik je takav da zaista možete sebi priuštiti što god poželite. O, da, čak i parče pice ili pite sa mesom!

Ipak, ako vam je stalo do zdravlja i što bržih i boljih, trebalo bi da unos namirnica ograničete na voće, povrće, ribu, piletinu, mliječne proizvode…

Ova dijeta daje brze rezultate – u zavisnosti od metabolizma i težine koju imate za svega 7 dana možete da smršate i do četiri kilograma. Za najbolje efekte ovu dijetu kombinujte sa treninzima dva ili tri puta nedjeljno.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve