Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Zasađeno 500 borova na Ljuboviću: Čuvamo prirodu da bi ona čuvala nas

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, u sklopu akcije „Nek’ gora zazeleni!“, koju su pokrenuli sa Zajednicom opština Crne Gore, danas je na brdu Ljubović zasađeno 500 sadnica bora. Sadnice je obezbijedila Uprava za šume Crne Gore

Da je zaštita životne sredine za sadašnje i buduće generacije obaveza i zadatak svih nas u Crnoj Gori, danas su na djelu pokazali pripadnici Vojske Crne Gore, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, Uprave za šume i Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, koji su zajedno sa predstavnicima gradskog preduzeća Zelenilo, pošumljavali brdo Ljubović.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, u sklopu akcije „Nek’ gora zazeleni!“, koju su pokrenuli sa Zajednicom opština Crne Gore, danas je na brdu Ljubović zasađeno 500 sadnica bora. Sadnice je obezbijedila Uprava za šume Crne Gore.

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić rekao je da su danas bili na Ljuboviću da bi, zajedno sa kolegama iz drugih institucija, podržali tu aktivnost i pokazali da Deklaracija o Crnoj Gori kao ekološkoj državi nije samo puka forma, nego da ima i suštinu.

“Danas ćemo zasaditi 500 sadnica i dodatno oplemeniti i ozeleniti ovaj izuzetni prirodni resurs Podgorice i učiniti ga boljim i ljepšim mjestom za odmor i rekreaciju. Danas ustvari dajemo prirodi ono što joj pripada i šaljemo jednu lijepu poruku da treba da sačuvamo prirodu da bi ona sačuvala nas, jer u tom sadejstvu prirode i čovjeka treba tražiti balans koji će biti od koristi i za prirodu u za čovjeka“, poručio je Mulić.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Goran Janković je istakao da su i pripadnici Službe zaštite i spašavanja bili tamo da svojim prisustvom i zalaganjem pokažu da su doslijedni ekološkim načelima.

“Glavni grad je sa zadovoljstvom podržao ovu aktivnost. Pored 500 sadnica koje ćemo danas posaditi, Glavni grad u sklopu svojih redovnih aktivnosti, kroz svoja javna preduzeća i organe sprovodi razne aktivnosti u dijelu ozelenjavanja javnih površina. Takođe, pored ovih aktivnosti Glavni grad je preduzeo niz mjera i radnji u cilju poboljšanja kvaliteta života koji utiču na sami status Crne Gore kao ekološke države. Pored planiranja izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda, planirano je regulisanje gradskog sobraćaja, izgradnja biciklističke staze, izgrađen je niz komunalnih objekata koji doprinose boljem kvalitetu života i smanjuju emisiju štetnih gasova i negativnih pojava”, poručio je Janković.

Komandant Centra za obuku Vojske Crne Gore, potpukovnik Igor Knežević je naglasio da su se vojnici sa zadovoljstvom odazvali pozivu da budu dio akcije kojom se simbolično obilježava 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori.

“Danas je u akciju sadnje mladih sadnica u park šumi Ljubović uključeno 20-ak pripadnika Vojske Crne Gore. Oni su zajedno sa ostalim učesnicima izvršili sadnju oko 500 mladih sadnica bora što će nadam se bitno doprinijeti zelenijem izgledu naše Podgorice. Inače, očuvanju životne sredine i pomoći u njenom obnavljanju kada je to neophodno se u Vojsci Crne Gore pridaje poseban značaj“, rekao je on.

Službenik Sektora specijalne policije Safet Čekić je rekao da se Službenici Sektora specijalne policije rado odazivaju svim akcijama humanitarnog karaktera koje služe za dobrobit građana našeg grada i države, svjesni društvene uloge i značaja pripadnika policije i saradnje sa lokalnom zajednicom.

“Nadamo se da ćemo današnjim učešćem pripadnika policije napraviti ljepši ambijent za naše građane, njihove porodice i djecu, da često dolaze ovdje, da se djeca igraju i da uživaju u ovom ambijentu”,zaključio je Čekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve