Američka pjevačica Tejlor Svift ponovo je trijumfovala na “American Music Awards” osvojivši šest nagrada, sada već ukupno 29 čime je nadmašila rekord Majkla Džeksona koji je prikupio 24 nagrade.

Tejlor Svift

Svift je osvojila glavnu nagradu za umjetnicu godine, te četiri druge. Dobila je i nagradu za počasnu umjetnicu decenije čime je stigla do brojke od 29 američkih muzičkih nagrada nadmašivši dosadašnjeg rekordera Majkla Džeksona sa 24 nagrade.

“Sve što mi je važno su uspomene koje godinama imam s vama,” rekla je 29-godišnja Svift publici na svečanosti u Los Anđelesu nakon što je izvela remiks svojih hitova.

Očekivalo se da će Svift progovoriti o svađi sa šefovima diskografske kuće Big Machine Records, Skuterom Braunom i Skotom Borketom, jer su joj oduzeli autorska prava na njenih prvih šest albuma, koje je snimila dok je bila pod njihovim ugovorom. Zbog toga je Tajlor prijetila zabrana izvođenja sopstvene muzike, kao i zabrana korišćenja iste te muzike u dokumentarcu koji je izdao Netfliks.

Međutim, nedavno su Big Machine Label Group i Dick Clark Production objavili kako su postigli sporazum o licenciranju kojim se odobravaju nastupi njihovih umjetnika za streaming emisije i emitovanje na obostrano odobrenim platformama.

No, u nedelju pjevačica nije pomenula spor, iako je svoj nastup otvorila noseći bijelu košulju ispisanu naslovima svojih starih albuma.

“Ova je godina za mene bila puna. Bilo je dosta dobro, ali i dosta komplikovano”, rekla je Svift koja je pobijedila u konkurenciji ispred Drejka, Arijane Grande, Halsey i Post Malonea. Dobila je i nagradu za najbolji video spot, najbolji pop/rock album, najbolju pop/rock pjevačicu..

Mlada Bilie Ajliš (17) osvojila je dvije statue za najboljeg novog izvođača i najboljeg alternativnog rok izvođača nakon što se njen singl “Bad Girl” popeo na prvo mjesto američkih top listi.

“Učinili ste da se sve ovo dogodilo”, rekla je Ajliš zahvalivši se svojim obožavateljima. Ajliš je pokazala svoju podršku ekološkim organizacijama noseći majicu s sloganom “No Music on a Dead Planet”.

Selena Gomez otvorila je svečanost u svom prvom televizijskom nastupu uživo u dvije godine nakon što joj je 2017. bila podvrgnuta transplantaciji bubrega i borbi protiv anksioznosti i depresije.

R&B pevačica Lizo izvela je svoj novi singl “Jerome”, a Kubanka Kamila Kabelo i njen dečko Šon Mendes otpjevali su svoj hit pop singl “Senorita”, koji je osvojio nagradu za saradnju godine.

Nastupili su i Jonas Brothers, Keša, Halsey, Kristina Aguilera i Šanaja Tvejn.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments