Divna priča!

Predrag Živković Tozovac prava je legenda narodne muzike, a pored velikih pjesama svi ga vole zbog prepoznatljivog šarma, ljubavnih priča i autentičnosti.

Tozovac je rođen u Kraljevu 1936. godine. Otac mu je bio prvak Srbije u pjevanju 1933, ali je poginuo 1941. godine, pa je legendarni pjevač rastao uz majku, koja je bila muzikalna i uz koju je zaista zavolio pjesmu.

Pohađao je časove muzike kod profesora Abrakovskog i svirao više instrumenata: harmoniku, trubu i bubnjeve.

Na “Ilidži” 1969.godine izveo je “Violino, ne sviraj”, sljedeće godine imao je svoj prvi veliki hit, pjesmu “Vlajna”, a 1971. godine još jedan veliki hit – “Mirjana” koji ga je proslavio u cijeloj zemlji.

Tokom svoje duge karijere, snimio je preko 30 singl i 20 LP ploča, gostovao je na koncertima širom svijeta, u brojnim TV emisijama, kao što je bila “Folk parada” sa Cunetom i Zlatom Petković, pjevao je sa Cunetom i Miroslavom Ilićem u triju: “Tri majstora”…

Autor je naslovne numere iz čuvene TV drame: “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo”. Igrao je u filmovima: “I Bog stvori kafansku pjevačicu” (1972) i “Balkan ekspres 2” (1989).

Tozovac je imao zanimljiv život i otkrio je da on i dalje živi punim plućima, kao da je dijete.

– Rođen sam da živim kao jedno veliko dijete. Vjerujem u dobro, radost, pjesmu i ljude. Ali, u tom optimizmu ne treba prelaziti preko rampe – rekao je pjevač svojevremeno.

Pjevač, koji ima dva vanbračna sina, u braku je sa Emilijom u koju se zaljubio na prvi pogled. Kruže priče da je ljubio brojne ljepotice, ali Mima je ona, kako voli da istakne, koja je zauvjek osvojila njegovo srce.

– Sreli smo se slučajno i tako je počelo. Zaljubili smo se čim smo se ugledali. Njoj sam napisao pjesmu “Mima”, koju sam objavio u knjizi. Inače, njeno pravo ime je Emilija. Mima je moja prava ljubav i moj izbor. Naš odnos je više od ljubavi. Ljubav bih opisao kao kratkotrajnu bolest. Mi smo u najljepšoj fazi jer smo postali prijatelji koji ne mogu jedno bez drugog. Ljubav nema veze s godinama. Mira Stupica često je voljela da kaže: “Živim život punim plućima i u ovim godinama”, iako je bila u staračkom domu. Ja se slažem s njom – ispričao je Tozovac.

Mima i Tozovac su zajedno preko 35 godina, a ona je dvije decenije mlađa od njega. Pjevač kaže da mu je danas potrebna samo njena ljubav.

– U ovim godinama nigdje mi se ne ide, ne putuje mi se… Dovoljna mi je moja Mima i ljubav koju imamo – kaže Tozovac, još uvijek zaljubljen u svoju dragu.

Iako je sa Mimom proživio skoro četiri decenije života, nasljednika nisu dobili. Tako je, kaže, sudbina htjela.

– Nikada nisam rekao, nažalost. Bavio sam se svojom sudbinom. Opterećeni svakodnevno crnim mislima, zaboravljamo da se bavimo sudbinom, a tu je ključ svega – kaže Tozovac.

Izvor: Srbijadanas.com

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve