Michael Jordan je 90-ih godina vjerojatno bio najpoznatija osoba na planeti. Na vrhuncu svoje moći bio je simbol ne samo Chicago Bullsa, već i cijele košarke. No 1997. godine, četiri godine nakon što je Jordan postao prvi igrač koji je dobio tri uzastopne nagrade za najkorisnijeg igrača NBA finala, ljubitelji košarke počeli su osjećati da se bliži kraj dominacije Chicago Bullsa i njihove glavne zvijezde.

The Last Dance, najnovija sportska dokumentarna serija ESPN-a i Netflixa, djeluje poput očaravajuće izložbe koja će biti jednako zanimljiva onima koji su upućeni u dramatične događaje u Bullsima u sezoni 1997./98., ali i onima koji baš i ne prate košarku.

Ova serija od 10 epizoda temelji se na naizgled neograničenoj arhivi snimki iz devedesetih, od videa Jordana kako vozi bicikl po kampusu svog fakulteta pa sve do prikaza zabava Dennisa Rodmana po Las Vegasu. Međutim, najveća snaga ovog dokumentarca definitivno je njegova sposobnost da stvori ravnotežu između arhivskih snimakai i ekskluzivnih intervjua.

Dokumentarni film donosi nikad viđene snimke i anegdote bivših Jordanovih trenera, saigrača i prijatelja, zajedno sa do sada nikad viđenim dolaskom blizu samom Jordanu, cijelu karijeru notorno zatvorenih usta kad je riječ o medijima. Jordan je već rekao da se brine da će ga zbog dokumentarca ljudi smatrati “groznim tipom”, tako da znate da će biti nekih sočnih detalja i interakcija sa saigračima.

 

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments