Tokom  karantinskih dana svijet je obišla vijest  kako je prema najnovijoj analitici TikTok najkorišćenija društvena mreža, skinut je čak  2.5 milijardi puta kroz Appleov App Store Google Play, i to je novi rekord od  prošlog februara kada je stigao do prve milijarde.

PRAGUE, CZECH REPUBLIC – NOVEMBER 22 2018: TikTok mobile video-sharing app company logo on phone screen with internet homepage in background on November 22, 2018 in Prague, Czech republic., Image: 397908468, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Josef Kubes / Alamy / Alamy / Profimedia

Nego, za neupućene, TikTok je društvena mreža koja će svakome pružiti pet minuta slave. Imate opciju za izbacivanje videa u trajanju od 15 do 60 sekundi a algoritam je toliko lud da bukvalno svako može da postane “popularan” i viđen. Snimate video po sopstvenom sadržaju ili se možeta naći u ulozi nekog tik-tokera, glumca, pjevača. Imate jedinstvenu priliku da se nađete u svojoj omiljenom glumačoj roli ili da pjevate pred “masom”, takođe možete biti jedan od milijardu učesnika nekog izazova…

Na ovoj društvenoj platform pružena je prilika svakom da  pomisli da umije  da pjeva, pleše, recituje, glumi… Znate šta? Pa, često nije tako. Pored velikog broja fanova, TikTok je instant dobio skoro isti broj hejtera koji se ježe na snimke sa ove mreže, predpostavljate da hejteri dolaze sa Twittera. Intstagram tik toku dođe kao stariji brat kome ćete se pohvaliti svojim podvizima , tako da se većina korisnika snimaka kači  i na ovu društvenu mrežu.

Ruku na srce,  iako važi fama da se na TikTok ljudi  mahom blamiraju, pogotovo kad je koriste stariji, koji pomoću ove aplikacije proživljavaju drugu mladost,  naš današnji gost će vas razuvjeriti da i nije baš tako. Luka Bojanović Bojanče je za kratko vrijeme stekao enormnu  praćenost na Tik Toku, koju je prenio  i na Instagram i na Youtube, njegovi klipovi se prepričavaju, sound trakovi kopiraju… Za kratko vrijeme ovaj mladi momak je stekao popularnost i kod mlađe i kod starije publike. Na njegovom kanalu možete često vidjeti i edukativni sadržaj koji je provučen kroz skečeve Bojančeta ili blogerke Sunčice. S pravom se može reći da je Bojanče najpoznatiji naš tik toker sa 140 hiljada pratilaca na ovoj platformi.

  • Kako bi se Bojace predstavio ljudima koji ga ne prate na instagramu i tik toku? Ko si ti?

Pozdrav svima! Ja sam Luka Bojanović Bojanče. Imam 21 godinu, a po struci sam psiholog. Prije influenserskog života, takođe sam se bavio modelingom, no ulazeći u “komočarski život” shvatio sam da modeling i nije baš profesija đe se sebe vidim 100 procentno.

  • Svakodnevno izbacujes po više klipova , odakle inspiracija?

Da! Na TikToku objavljujem do četiri videa dnevno, jer me jako motiviše to što većini uvijek izmamim osmijeh na licu, što je i moj cilj!

  • Kako tvoje okruženje reaguje i komentariše tvoje klipove, s obzirom da je dosta negativnih komentara u vezi samog Tik-Tok-a?

Jako pozitivno, što mi je i dalo vjetar u leđima na samom početku, a i danas! I zaista sam im zahvalan na tome!

https://www.instagram.com/p/CAN0vuCAZ5a/

 

  •  Koliko dugo ti treba da snimiš jedan klip za Tik Tok?

Pa od 5-10 minuta (TikTok), a za Youatube i po par sati (sa editom). Uvijek nekako nađem inspiraciju za videe, jer zaista volim to što radim, i jako me čini ispunjenim i sretnim.

 

  • S obzirom da si završio psihologiju, može li se tvoje angažovanje na društvenim mrežama posmatrati kao i neki vid “naučnog istraživanja”.

Pa i ne bih baš rekao. Psihološke metode su mi dobrim dijelom pomogle u izgradnji kontenta mojih videa. Svuđe, pa i na društvenim mrežama, postoji dio populacije koji aktivno podržava jednu teoriju, i drugi dio koji je za drugu. Kada se nađete u takvoj situaciji, naručito na društvenim mrežama vrlo je bitno da Vaš stav ostane neutralan i potajan, naročito ukoliko imate malo više uticaja. Tako ćete izbjeći odabir jedne strane, i izbjeći hejt one druge.

Ono što većinu zanima , da li se može zaradivati od angažovanja na društvenim mrežama, s obzirom da imas veliki broj pratilaca?

Na Instagramu sam, reklamirajući kompanije, počeo zarađivati. Na TikToku još uvijek ne, ali ne žalim jer sam samo malom dijelom inspirisan zaradim, zato što mi je najveći cilj usrećiti ljude koji me podržavaju i prate, a koji svaki put dolaze podržavati moju humanitarnu kampanju vezanu za prikupljanje materijalnih sredstava za porodice kojima su iste prijeko potrebne.

https://www.instagram.com/p/B_74y4Egui3/

  • Instagram ili tik tok i zašto?

Kada su u pitanju te dvije društvene platforme, uvijek ću radije reći TikTok. Dva su razloga za to. Prvi je taj što me je društvena platforma izgradila kao kao influensera, i znatno podigla ostale dvije društvene mreže, kao što su YouTube i Instagram. Druga je ta što je algoritam takav da inspiriše svakog svog korisnika davajući mu na desetine hiljada pregleda po videu(makar na jedan), a sa druge strane ne dozvoljava promovisanje neprimjeranog sadržaja.

 

M.P.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve