Izvrsni animirani filmovi, serije i knjige odličan su način kako djeci ispuniti vrijeme kod kuće. Međutim, ne treba ‘bježati’ od mobilnih telefona i igrica. Prave kreativne aplikacije zabavna su metoda učenja engleskog, a potaknut će klince da crtaju, pjevaju pa čak i uče o svjetski poznatim umjetničkim djelima.

Pregledali smo što se sve nudi i odabrali nekoliko aplikacija uz koje će vaše dijete vrijeme provesti na koristan, ali i skroz zabavan način!

TOONTASTIC

Umjesto da ih samo gledaju, djeca se mogu okušati stvaranju vlastitog crtića uz ovu aplikaciju. Toontastic je sasvim besplatna aplikacija, a nudi vašoj djeci razne digitalne alate uz koje stvaraju i režiraju vlastite crtiće: biraju okruženje, stvaraju likove, pomiču ih kako bi napravili crtani film. Mogu dodati glas kao i muziku , a na finalni rezultat vi dalje možete dijeliti.

 

CRAYOLA COLOR, DRAW & SING

Crayola aplikacija zanimljiv je alat za učenje. Funkcionira kao online bojanka, ali tokom igranja djeca uče o novim pjesmama i instrumentima. Uz svaku se novu korištenu boju javlja i novi instrument i tako djeca sama stvaraju finalni zvuk koji se razlikuje za svaku novu bojanku na kojoj rade.

Crayola Color, Draw & Sing - Apps on Google Play

DRAW IT

Malo starija djeca mogu odlično koristiti i zabavnu aplikaciju Draw it koju i mnogi odrasli vole. Radi se o igrici u kojoj nam zadaje oblik odnosno predmet, a mi na ‘papiru’ moramo tu stvar preslikati tako da naš partner u igri može prepoznati o kojem se predmetu radi.

 

MUSIC KIDS

Besplatna aplikacija Music Kids funkcionira kao muzučka  kutija za vaše klince. Uz nju mogu učiti o instrumentima dok istražuju zvukove. Mogu čak savladati i jednostavne pjesmice na flauti, klaviru, saksofonu i akustičnoj gitari.

Kids Piano Free - Apps on Google Play

NAUČITE DJECU O UMJETNOSTI – BOJANKE NA SLAVNA UMJETNIČKA DJELA

Za kreativnu djecu sklonu likovnoj umjetnosti možete skinuti aplikaciju Famous Art Coloring by Numbers. U aplikaciji se nalaze prikazi brojnih slavnih remek djela koje djeca mogu pobojati tako da slijede brojeve koji su u paru s bojama. Osim aplikacije, postoje i stranice na kojoj možete skinuti bojanke remek djela umjetnosti i pustiti dijete da ih svojevoljno oboji.

 

BRAIN GAMES KIDS

Aplikacija Brain Games Kids nudi čak 12 igrica za djecu. Radi se o klasičnim igricama memorija, jednostavnih logičkih zadataka, labirinta, ‘zmijica’, spajanja slova u riječi i slično. Ove lagane mozgalice na koristan će način popuniti vrijeme vašeg djeteta, a istovremeno će ‘vježbati’ logičko razmišljanje.

KINDER LINGO

Do povratka u vrtić vaše dijete može poboljšati engleski. Kinder Lingo nudi lekcije engleskog kroz zabavne igrice pri čemu dijete uči životinje, vozila, oblike, odjeću, boje, hranu i ostale osnove. Kroz časove ih vodi izvorni govornik.

 

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve