U nemogućnosti putovanja i kretanja, čovjek mora naći neke druge stvari kako obići ono što je planirao.  Ukoliko volite umjetnost i vaša putovanja se ne zasnivaju samo na šopingovanju i fotkanju , nudimo vam neki vid kompezacije. Iz fotelje , kreveta uz omiljenu grickalicu , čaj ili kafi prošetajte se ovim muzejima .

Britanski muzej, London

Ovaj slavni muzej smješten u središtu Londona, pokazat će vam neke važne istorijske ostatke. Tako je ovdje moguće vidjeti slavni kamen iz Rozete, ali i pogledati mumije. Inače, kao i u ostale državne muzeje u Velikoj Britaniji, ulaz je potpuno besplatan, ali dok ne možete u London, nije loša opcija ni prošetati se preko interneta.

Nacionalna umjetnička galerija, Washington

Zahvaljujući Googleu, moguće je trenutno razgledati dvije aktualne izložbe. Jedna se odnosi na američku modu u razdoblju od 1740. do 1895., tako da vas čeka veliki broj razne odjeće iz kolonijalnog, ali i revolucionarnog doba. Druga izložba prikazuje djela nizozemskog baroknog majstora Johana Vermeera, najpoznatijeg po slici „Djevojka s bisernom naušnicom“.

Muzej Orsay, Pariz

Iako je Louvre mnogo poznatiji, i ovaj muzej nalazi se na popisu onih koje bi svakako trebalo obići prilikom posjeta glavnom gradu Francuske. Virtualnom šetnjom vidjet ćete djela Moneta, Cezannea, Gauguina i ostalih francuskih majstora koji su stvarali u drugoj polovini 19. i početkom 20. vijeka.

Van Goghov muzej, Amsterdam

Ko god je obožavatelj ovog tragičnog i za života neshvaćenog slikara, trebao bi iskoristiti ovu priliku i barem virtualnim putem posjetiti njegov muzej. Ovdje se nalazi više od 200 slika, 500 crteža i preko 750 ličnih pisama, tako da će teško bilo koji ljubitelj opusa velikog Vincenta biti razočaran.

Galerija Uffizi, Firenca

Vjerujemo kako će vremena kad možemo ponovno u posjet Firenci doći brzo, a do tad, uživajmo u virtualnom obilasku jedne od najpoznatijih svjetskih galerija – Uffizi. Zahvaljujući bogatoj firentinskoj obitelji Medici, zgrada u kojoj se nalazi muzej sagrađena je još 1560. godine, a kako je Firenca bila jedno od središta renesanse, ovdje se nalaze i neke od najpoznatijih slika tog doba. Dovoljno je samo spomenuti „Rođenje Venere“ Sandra Botticellija…

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments