U petak, 10. aprila izlazi aprilski broj italijanskog izdanja Voguea, no ovog puta dolazi u potpuno drugačijem ruhu. Naime, umjesto klasične naslovnice, Vogue je za april odabrao potpuno bijeli cover, a u objavi na društvenim mrežama objasnili su i što stoji iza toga. Umjesto neke manekenke ili glumice koje inače krase naslovnice ovog časopisa, urednici su se odlučili za bijelu, gotovo potpuno praznu naslovnicu. Osim imena časopisa i mjeseca u kojem izlazi, na naslovnici nema baš ništa.

“U svojoj dugoj istoriji koja se proteže na više od stotinu godina, Vog je prošao kroz ratove, krize, terorističke napade. Njegova plemenita tradicija je da nikad ne gleda na drugu stranu. Prije nešto manje od dvije nedelje trebali smo štampati izdanje koje smo planirali neko vrijeme i koje je uključivalo i L’Uomo Vog. No sad govoriti o bilo čemu drugom, dok ljudi umiru, a ljekari i medicinske sestre rizikuju svoje živote te se svijet zauvijek mijenja, nije u DNK Voga Italija. Zbog toga smo spremili svoj prvobitni projekt i krenuli ispočetka. Odluka da prvi put u našoj istoriji imamo potpuno bijelu naslovnicu nije zato što je nedostajalo slika – upravo suprotno., poručio je urednički kolegijum predvođen glavnim urednikom Emanuelom Farnetijem.

Bijelo je prije svega poštovanje. Bijelo je ponovno rođenje, svjetlost nakon tame, zbroj svih boja. Bijela je boja uniforme koju nose oni koji su svoj život postavili na prvu crtu kako bi spasili naše. Predstavlja prostor i vrijeme za razmišljanje, kao i za šutnju. Bijelo je za one koji ovo vrijeme i prostor ispunjavaju idejama, razmišljanjima, pričama, stihovima, glazbom i brigom za druge. Bijelom se prisjećamo kad je, nakon krize 1929. godine, ova besprijekorna boja bila prihvaćena kao izraz čistoće u sadašnjosti i nade u budućnost. Iznad svega: bijelo nije predaja, već prazan list koji čeka da bude ispisan, naslovna stranica nove priče koja upravo treba započeti.

https://www.instagram.com/p/B-r-8mxqzXk/

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments