Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Za zajedničke projekte Vlade i Ujedinjenih nacija 16,9 miliona dolara

U okviru zajedničkih intervencija u 2018. godini Vlada i sistem Ujedinjenih nacija sproveli su programe i projekte ukupne vrijednosti 13 miliona američkih dolara, a vrijednost zajedničkih intervencija planiranih za 2019. godinu iznosi 16,9 miliona američkih dolara

U okviru zajedničkih intervencija u 2018. godini Vlada i Sistem Ujedinjenih nacija sproveli su programe i projekte ukupne vrijednosti 13 miliona američkih dolara, a vrijednost zajedničkih intervencija planiranih za 2019. iznosi 16,9 miliona američkih dolara, saopšteno je na današnjem sastanku Nadzornog komiteta za praćenje implementacije Integrisanog programa saradnje Crne Gore i UN u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, prvi čovjek tog resora Srđan Darmanović, je izrazio zadovoljstvo rezultatima zajedničkih aktivnosti crnogorske Vlade i Sistema UN u zemlji pod modalitetom „Djelujući kao jedan“, a u okviru četiri oblasti – demokratsko upravljanje, održivost životne sredine, socijalna inkluzija i ekonomsko upravljanje.

“Ukazao je i na komplementarnost ispunjavanja ciljeva definisanih u Agendi 2030 i evropske agende, uz ocjenu da posvećenost izgradnji društva zasnovanog na demokratskim vrijednostima, vladavini prava i poštovanju osnovnih ljudskih prava i sloboda predstavlja prioritet Vlade Crne Gore. Na putu ka tom cilju, prenio je očekivanja u pogledu dalje podrške UN sistema, a posebno osnažene Kancelarije rezidentne koordinatorke”, navodi se u saopštenju.

Rezidentna koordinatorka UN u našoj zemlji Fiona Mekluni je naglasila da Sistem Ujedinjenih nacija ostaje posvećen pružanju podrške Vladi Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji i u ostvarivanju Agende održivog razvoja do 2030.

“Od ove godine tim UN radi u novoj, reformisanoj strukturi. Riječ je globalnoj reformi rada Sistema Ujedinjenih nacija na nacionalnom nivou koju je inicirao Generalni sekretar UN, sa ciljem ojačanja podrške zemljama članicama u ostvarivanju 17 Ciljeva održivog razvoja”, kazala je Mekluni, ističući da Sistem UN nastavlja snažnu podršku Crnoj Gori u suočavanju sa ključnim izazovima u oblastima održivog razvoja i ljudskih prava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve