Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Vil Smit nakon kazne Akademije: Prihvatam odluku

Akademija se suočila sa žestokim kritikama zbog načina na koji se nosila sa incidentom, a mnogi su se pitali zašto Smit nije bio izbačen iz Dolbi Teatra nakon što je udario Roka i psovao ga sa svog mjesta

Glumac Vil Smit kratko je za CNN prokomentarisao odluku Akademije da mu se zabrani pristup svim njihovim događanjima, uključujući i dodjelu Oskara narednih 10 godina.

“Prihvatam i poštujem njihovu odluku”, rekao je glumac koji je na ceremoniji dodjele priznanja ošamario na sceni voditelja programa Krisa Roka nakon njegove šale na račun Smitove supruge Džejda Pinket Smit.

Podsjetimo, Akademija je sinoć izdala saopštenje o disciplinskoj mjeri o kojoj je odlučeno na sastanku Odbora.

“Odbor je odlučio da od 8. aprila 2022. godine Smitu neće čitavu deceniju biti dopušteno da prisustvuje bilo kakvim akademskim događajima ili programima, uživo ili virtualno, uključujući i dodjelu Oskara”, glasio je početak saopštenja, a zatim je Odbor Akademije istakao namjeru da ovim postupkom vrati povjerenje članova, izvođača i publike.

“Ova akcija koju danas preduzimamo odgovor je na ponašanje Vila Smita i to je korak prema cilju zaštite sigurnosti naših izvođača i gostiju i vraćanju povjerenja u Akademiju. Takođe se nadamo da ovim može započeti vrijeme oporavka za sve uključene i pogođene.”

Akademija se suočila sa žestokim kritikama zbog načina na koji se nosila sa incidentom, a mnogi su se pitali zašto Smit nije bio izbačen iz Dolbi Teatra nakon što je udario Roka i psovao ga sa svog mjesta.

U prošlonedjeljnom saopštenju organizacija je rekla da se od Smita “zatražilo da napusti ceremoniju, ali je on to odbio”. Kasnije su se pojavili demantiji ovog navoda, a čak je i Smitov portparol tvrdio kako Akademija nešto takvo od njega nije zahtijevala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve