Petak, 31 Marta, 2023
Rubrika:

Veza sa koleginicom direktora „Mekdonaldsa“ koštala posla od 12 miliona funti godišnje

Praćenje ponašanja rukovodilaca i njihovo postupanje sa zaposlenima u kompaniji je pojačano pod uticajem pokreta #MeToo, koji je u centar pažnje javnosti stavio seksualno uznemiravanje na radnom mjestu i zloupotrebu položaja od strane rukovodilaca

Pošto je zbog intimnih odnosa sa jednom zaposlenom, prekršio pravila kompanije, izvršni direktor „Mekdonaldsa“, Stiv Isterbruk morao je, posle odluke izvršnog odbora, da se povuče sa funkcije.

Isterbruk je Britanac, ima 52 godine i u 2018. je, zahvaljujući poziciji na kojoj je angažovan, zaradio 12 miliona funti.

Stiv Isterbruk

Predstavnici „Mekdonalds“ restorana, svjetskog giganta brze hrane, saopštili su da je Isterbruk pokazao „nedolično ponašanje“.

U kompaniji je na snazi zabrana koja ne dozvoljava zaposlenima na rukovodećim pozicijama da imaju intimne odnose i veze sa zaposlenima.

Isterbruk, koji se nedavno razveo i otac je troje djece, je u mejlu koji je proslijedio zaposlenima, priznao da je u vezi sa osobom koja radi u „Mekdonaldsu“ i rekao da je napravio grešku.

„Poštujući principe kompanije, slažem se sa upravnim odborom da je vrijeme da nastavim drugim putem“, izjavio je Isterbruk.

Isterbruk radi u Mekdonaldsu od 1993. godine, počeo je u Londonu kao lokalni menadžer, da bi kasnije sebi prokrčio put do pozicije izvršnog direktora.

Praćenje ponašanja rukovodilaca i njihovo postupanje sa zaposlenima u kompaniji je pojačano pod uticajem pokreta #MeToo, koji je u centar pažnje javnosti stavio seksualno uznemiravanje na radnom mjestu i zloupotrebu položaja od strane rukovodilaca.

Upravni odbor „Mekdonaldsa“ je odluku o otpuštanju Isterbuka donio u petak, a uskoro će biti objavljeni svi detalji.

Inače, pod upravom Isterbuka, vrijednosti akcija kompanije su se skoro udvostručile, ali je prodaja u američkim restoranima stagnirala. Zaslužan je i za razvoj sistema za plaćanje i naručivanje hrane putem aplikacija.

Novi izvršni direktor je Kris Kempzinski koji u kompaniji radi od 2015. godine i koji je otpuštenog Isterbruka opisao kao mentora.

IzvorRTS

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve