Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

URA BAR: Rekonstruisati put preko Sutormana kako bi se izbjegao kolaps na magistrali

Predlažu, da se putni pravac Bar-Sutorman dovede namjeni i da to bude drugi putni pravac koji bi rasteretio gužve na postojećem uskom grlu od Bara do Sutomora

Kao i svake sezone, tako i ove najveći problem kako turistima tako i građanima Bara predstavljale su kilometarske kolone na dionici puta između Bara i Sutomora, a i dalje nema političke volje da se taj problem rješava, saopštili su danas iz odbora URA u Baru.

FOTO URA

Predlažu, da se putni pravac Bar-Sutorman dovede namjeni i da to bude drugi putni pravac koji bi rasteretio gužve na postojećem uskom grlu od Bara do Sutomora.

“U par navrata zbog manjih ili većih nezgoda na putnom pravcu do Sutomora grad je bio potpuno paralisan i satima se čekalo u kolonama. Iako Bar ima alternativni put (put preko Sutormana) on je u katastrofalnom stanju. Put preko Sutormana zadnjih 30 godina nije uopšte održavan, čak je pitanje da li je u istom periodu trava pored puta ikada i pokošena pa tako umjesto dvije trake, kako je i namijenjen, trenutno se može saobraćati samo jednom kolovoznom trakom”, saopštili su iz barske URE.

Ističu i da je put preko Sutormana na par mjesta  oštećen u toj mjeri da se jedva njime može i proći a da takvo stanje puta predstavlja odraz jednog neodgovornog i nedomaćinskog odnosa lokalne vlasti.

“URA Bar je predlagala da se u dnavni red rada  SO Bar uvrsti i tačka ,,Saobraćaj kao ograničenje održivosti privrede i života u Baru”, ali vladajuća većina to nije dozvolila. Smatramo da se do sljedeće sezone putna dionica preko Sutormana mora sanirati i osposobiti za nesmetano funkcionisanje saobraćaja od Bara do Virpazara. Ovaj put predstavlja jedino alternativni putni pravac, a mogao bi se i iskoristiti za upotpunjavanje naše turističke ponude”, zaključuju u odboru URA u Baru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve