Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Uprava policije: Dejanu Lakiću određen ekstradicioni pritvor

"Juče je, na osnovu međunarodne potjernice raspisane od strane NCB Interpol Podgorica, kroz zajedničku aktivnost ciljanog traganja službenika Sektora kriminalističke policije i nadležnih policijskih službi Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, lociran i uhapšen Dejan Lakić”, navode iz policije

Istražni sudija Višeg suda u Beogradu je odredio ekstradicioni pritivor Dejanu Lakiću (40) koji je juče uhapšen u tom gradu po međunarodnoj potjernici Interpola Podgorica, saopšteno je iz Uprave policije.

Dejan Lakić

“Naime, juče je, na osnovu međunarodne potjernice raspisane od strane NCB Interpol Podgorica, kroz zajedničku aktivnost ciljanog traganja službenika Sektora kriminalističke policije i nadležnih policijskih službi Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, lociran i uhapšen Dejan Lakić”, navode iz policije.

“Slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države radi njegovog izručenja našoj državi”, dodaju oni.

Podsjetimo, Specijalno državno tužilaštvo u okviru akcije “Klap”, koju je pokrenulo u maju ove godine, tereti više osoba, među kojima je i Lakić, da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djela utaja poreza i doprinosa i krivično djelo prouzrokovanje lažnog stečaja.

SDT je ovaj postupak označio tajnim.

Lakića kojeg je SDT označio kao jednog od organizatora kriminalne organizacije u ovom slučaju je do danas bio u bjekstvu. Od kako je bio u bjekstvu on je putem društvenih mreža, iznosio niz teških optužbi na račun brojnih zvaničnika i policijskih službenika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve