Londonska transportna uprava saopštila je da je odbila da obnovi dozvolu za rad Uberu u glavnom gradu Velike Britanije, ukazujući na visok broj vozača bez potrebnih dozvola, što može da ugrozi korisnike.

foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Uber je odmah naveo da će se žaliti na tu odliku, dodajući da nastavlja da radi dok je proces žalbe u toku i dok odluka nije konačna.

Transportna uprava Londona (TfL) je navela da Uber ne može da ima dozvolu za rad u Londonu zbog propusta koji ugrožavaju korisnike ukazujući da su vozači bez potrebnih dozvola iskoristili slabost te aplikacije i prevozili hiljade putnika.

Uprava je ukazala da je Uber napravio dobrodošle promjene za bezbjednost korisnika, ali da su one nedovoljne.

“TfL nije uvheren da se takvi problemi neće ponoviti u budućnosti, što je navelo na zaključak da ta kompanija nije sposobna da obavlja svoj rad u ovom trenutku”, navodi se u saopštenju.

TfL je u septembru produžila dozvolu za rad Uberu na samo deset meseci, navodeći da čeka da ta američka kompanija za prevoz putnika odgovori na zahtjeve o bezbjednosti.

Uber ima 45.000 vozača i 3,5 miliona korisnika u Londonu.

TfL je 2017. uskratio Uberu dozvolu za rad iz bezbjednosnih razloga, na šta se Uber žalio i pobijedio u apelacionom sudu koji mu je dodijelio dozvolu za 15 mjeseci.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve