Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

U Biogradskoj gori 20 odsto više turista

"Cjenovna politika se nije mijenjala zadnjih nekoliko godina. Ulaznica u NP košta tri eura po osobi, euro i po za organizovane grupe studenata i učenika, a djeca do 12 godina ne plaćaju ulazak", rekao je Rnković

U Nacionalnom parku Biogradska gora zadovoljni su posjetom turista, koja je ove godine bolja za oko 20 odsto u odnosu na prethodnu, koja je bila rekordna, rekao je Mile Rnković iz NP Biogradska gora.

Foto: Arhiva

Očekivanja su, kako je rekao, da će sezona biti bolja od prošlogodišnje.

“Cjenovna politika se nije mijenjala zadnjih nekoliko godina. Ulaznica u NP košta tri eura po osobi, euro i po za organizovane grupe studenata i učenika, a djeca do 12 godina ne plaćaju ulazak”, rekao je Rnković u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

Kad je riječ o sadržajima koji se naplaćuju u parku su vožnja čamcem i kajakom, i one su ostale nepromijenjene – osam eura za čamac i pet eura za kajak.

“Ove godine novi sadržaji su botanička bašta, tako da neprekidno radimo sa agencijama i turoperatorima da turisti u što većem broju posjete botaničku baštu”, rekao je Rnković.

On je kazao da su ove sezone mislili i na najmlađe posjetioce, tako što su napravili zabavni park na obali jezera s kompletnim mobilijarom.

Govoreći o strukturi turista, viš od 80 odsto njih su stranci.

“Organizovani dominiraju Rusi, Ukrajinci, Česi… a individualno gosti iz Zapadne Evrope – Francuzi, Njemci, Italijani. Da pomenem i naše turiste, tu su tradicionalno turisti i Srbije i regiona”, istakao je Rnković.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve