Nedjelja, 1 Oktobra, 2023
Rubrika:

Treće izdanje RUTE počinje večeras predstavom ”Samo da je po redu”

U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Maja Šarenac, Dušan Kovačević, Lara Dragović, Omar, Stefan Vuković, Marija Đurić i Tatjana Torbica

Predstavom “Samo da je po redu”, koju je po tekstu Stefana Boškovića režirala Lidija Dedović, večeras će sa početkom u 20 časova, u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, biti otvoreno treće izdanje RUTA GRUPA TRIGLAV festivala.

U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Maja Šarenac, Dušan Kovačević, Lara Dragović, Omar, Stefan Vuković, Marija Đurić i Tatjana Torbica.

Nakon svake predstave biće organizovani okrugli sto, namjenjeni medijima i publici, koje će voditi dramaturškinja Gradskog pozorišta Podgorica Dragana Tripković.

Festival je nastao u oktobru 2019 godine, a predstavnici šest pozorišta sa prostora nekadašnje Jugoslavije, u Skupštini Grada Beograda, potpisali su protokol o poslovnoj saradnji i formirali Regionalnu uniju teatara, sa ciljevima institucionalizacije saradnje među članicama što bi omogućilo stvaranje velike regionalne koprodukcije i mogućnosti da publika svake godine pogleda reprezentativne predstave iz regiona, podsjećaju iz Gradskog pozorišta Podgorica.

Drugog dana festivala predstavu “Djelidba”, po motivima Skendera Kulenovića u adaptaciji i režiji Aleša Kurta, izvešće Kamerni teatar 55 iz Sarajeva.

Dramski teatar Skoplje 20. aprila publici u Podgorici predstaviće se komadom “Moj muž”, po tekstu Rumene Bužarovske i u režiji Nele Vitošević.

U subotu 22. aprila kazalište Ulysses i Teatar EXIT izvešće “Kabare – koncert za žlice i gitaru”.

Festival će zatvoriti Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom Ivice Buljana “Tiho teče Misisipi”.

Karte su dostupne na biletarnici KIC-a “Budo Tomović”, kao i na mobilnoj aplikaciji Gradskog pozorišta Podgorica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve