Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Teška krađa u Šavniku: Otuđene stvari vrijedne 30.000 eura

Službenici šavničke policije su, kako dodaju, postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres stanova i pomoćnih objekata koje koriste osumnjičena lica, kojom prilikom je pronađena određena koliičina otuđenih stvari i predmeta koji će biti vraćeni vlasniku

Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Šavnik su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo teška krađa i krivično djelo šumska krađa. Kako je saopšteno iz Uprave policije, tri osobe su procesuirane zbog sumnje da su počinile navedena krivična djela.

“Naime, službenici OB Šavnik su, nakon niza preduzetih operativnih mjera i radnji i dobijenih nalaza vještačenja Forenzičkog centra, identifikovali dva lica za koja se sumnja da su počinila krivično djelo teška krađa u periodu od novembra do 10. decemba 2016. godine na štetu D.N. Oni su, sumnja se, u navedenom vremenskom periodu, izvršili provalu u više objekata u vlasništvu oštećenog lica na području Šavnika, na način što i iz njihove unutrašnjosti otuđili: sprave za teretanu, mašine, umjetničke slike, radijatore, posuđe, alkoholna pića, skijašku opremu, tehničku opremu, starinski kovani mač, veću količinu keramičkih pločica i niz drugih stvari i predmeta, ukupne vrijednosti od oko 30.000 eura.

D.D. (40) iz Nikšića je lociran i lišen slobode zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo nakon čega je sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija Bijelo Polje, dok se drugi osumnjičeni P.J. (36) iz Nikšića nalazi u ZIKS-u Spuž zbog drugih krivičnih djela”, navodi se u saopštenju.

Službenici šavničke policije su, kako dodaju, postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres stanova i pomoćnih objekata koje koriste osumnjičena lica, kojom prilikom je pronađena određena koliičina otuđenih stvari i predmeta koji će biti vraćeni vlasniku.

“Osim toga, nadležnom državnom tužiocu je podnijet poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave protiv V.V. (66) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo šumska krađa. On je, sumnja se, u toku septembra 2018. godine na teritoriji Opštine Šavnik u privatnoj šumi koja je u vlasništvu V.Š. posjekao 10 bukovih stabala, ukupne drvne mase 2,49 m³”, zaključeno je u saopštenju UP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve