Bend Rolingstons tražio je od američkog predsjednika, Donalda Trampa, da prestane da bez dozvole koristi njihove pjesme u kampanji.

Pod prijetnjom da će ga tužiti za kršenje autorskih prava, Rolingstonsi su mu zabranili da koristi njihovu pjesmu “You Can’t Always Get What You Want” (Ne možeš uvijek dobiti ono što želiš).

Donald Tramp je ovu pjesmu koristio dok je silazio sa scene na mitingu u Talsi, Oklahoma, održanom u subotu, a planirao je da je koristi i kao muzički motiv tokom cijele kampanje.

Ovo nije prvi put da Tramp koristi njihove pjesme u kampanji, činio je to i 2016. uprkos protivljenju benda, ali oni tada nijesu zaprijetili tužbom.

Istu prijetnju uputila je i porodica Toma Petija čiju pjesmu “I Won’t Back Down” (Neću odustati) je Tramp koristio na istom mitingu.

Agencija BMI koja zastupa autorska prava Rolingstonsa i mnogobrojnih autora u svijetu izjavila je da za sada nijesu dobili nikakav odgovor Trampove kampanje.

Inače, Donald Tramp odnosno njegova kampanja ima takozvanu “političku” licencu koja im omogućuje da u javnosti koriste više od 15 miliona pjesama koje štiti BMI, ali pod uslovom da se autori tome ne usprotive. Upravo to su uradili Rolingstonsi.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve