Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Srušio se čuveni Darvinov luk na Galapagosu

Ova lokacija je pod zaštitom UNESCO-a i dom je brojnih endemskih životinjskih i biljnih vrsta. Jedna od turističkih kompanija koja organizuje ture je zabilježila rušenje Darvinovog luka

Poznata formacija strijena pod nazivom Darvinov luk, odnosno Darvinova kapija, koja se nalazi na Galapagosu, urušila se u more zbog erozije.

Vrh Darvinovog luka, formacije koja se nalazi na sjevernom dijelu arhipelaga, srušio se zbog “prirodne erozije”, saopštilo je ekvadorsko ministarstvo životne sredine.

Fotografije urušene strukture sada prikazuju samo dva stuba, a objavljene su na profilima društvenih mreža ministarstva zajedno sa informacijama koje potvrđuju ovaj događaj.

Ova lokacija je pod zaštitom UNESCO-a i dom je brojnih endemskih životinjskih i biljnih vrsta. Jedna od turističkih kompanija koja organizuje ture je zabilježila rušenje Darvinovog luka.

“Nažalost, naši gosti su svjedočili događaju koji se dogodi jednom u istoriji. Darvinov luk se srušio pred njihovim očima. Nedostajaće nam”, saopšteno je iz kompanije Aggressor Adventures.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve