Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Spremno dočekuju 20. izdanje festivala

Projekat “Synergy” krenuo je sa realizacijom početkom ovog mjeseca i predviđeno je da traje tri godine, a podržala ga je u EU.

Međunarodni festival Kotor Art – Don Brankovi dani muzike , koji ove godine obilježavaju jubilej 20 godina postojanja, krenuo je sa realizacijom projekta “Synergy” koji okuplja neke od najvećih festivala umjetničke muzike u regionu.

Uz to organizatori pažljivo biraju programe za ovogodišnji festival sa ciljem da i ova, kao i predhodne bude obilježena nastupima eminentnih muzičara iz inostranstva. I ove godine poseban akcenat biće dat na podršku mladim talentima iz Crne Gore, kaže PR Festivala Sara Lakičević.

“Kotor Art Don Brankovi dani muzike su se održali i prošle godine kada je pandemija svima bila nepoznanica. Mi smo uspjeli da svaki naš planirani program održimo i realizujemo iz dana u dan mijenjajući mjere. Tada smo morali da budemo kreativni, svirali smo iz barki, sa balkona u starom gradu, ali ono što je najvažnije festival se održao na veoma uspješan način a publika tada u toj mjeri bila veoma zadovoljna”, kazala je Lakićević.

Sve ovo je, kaže Lakičević, doprinijelo da ove godine ne ulaze na nepoznat teren, pa će lakše biti organizovati festival u skladu sa važećim mjerama.

Pomenuti projekat “Synergy” krenuo je sa realizacijom početkom ovog mjeseca i predviđeno je da traje tri godine, a podržala ga je u EU.

Ona podsjeća da su Kotor Art Don Brankovi dani muzike uvijek bili i tematski aktuelni i društveno veoma odgovorni.

“Budući da se nalazimo u vremenu pandemije naravno da je normalno očekivati od nas da želimo probuditi svijest građana o vakcinaciji. Zato smo pokrenuli akciju “Normalno i od mene zavisi!” i na veliko zadovoljstvo odazvalo nam se puno umjetnika i ljudi iz drugih branši koji su preboljeli Covid 19 i ispričali neka njihova iskustva i pozvali građane CG da se prijave za vakcinaciju. Ovom akcijom htjeli smo staviti do znanja da moramo biti i lično odgovorni, ali i uputiti na empatiju koja je danas vrlo značajna budući da smo svjesni da od svih nas zajedno zavisi i da li ćemo se vratiti na scenu i da li će festivala biti u onom prepoznatljivom obliku” zaključila je Lakičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve