Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

SOLIDARNOST SA NEZAVISNIM GOVEDOM: Udruženje govedara iz Rasove oštro osudilo crnogorski nacionalizam zbog mizoginije i odsustva graDŽanske svijesti!

Udurženje govedara Rasove (UGR) snažno je osudilo brutalni napad kojem su bili izloženi Nezavisno Govedo i njegov pas Srban. U reagovanju koje potpisuje predsjednik UGR Govedar Brkica Spletkarević navodi se da ova organizacija i svako rasovsko grlo, kojih, kako ističu, nije malo, energično i asimptomatično osuđuje brutalni napad na individualni goveđi entitet i njegovog kucka Srbana

Iako je prošlo četiri dana od kad su nosilac slobodne misli, progresivnog graDŽanstva, pripadnik denacionalizovane elite demokratskog preporoda Crne Gore – Nezavisno Govedo i njegov kucko Srban brutalno i asimptomatski verbalno napadnuti od strane crnogorskog nacionalizma, reakcije i podrška i dalje stižu iz čitavog svijeta.

Podsjetimo, Nezavisno Govedo i njegov pas Srban brutalno su prošle sedmice napadnuti od strane crnogorskog nacionalizma ispred svoje ND štale, i tom prilikom doživjeli su teški asimptomatski šok koji će, kako su kazali novinarima i zapadnim ambasadama, ostaviti trajne posljedice na njihovu delikatnu psihu.

Nakon napada reagovale su organizacije za zaštitu demokratije, prava na grantove i poltronisanje zapadnim ambasadama, kao i udruženja goveda i govedara iz čitavog svijeta – Njujorka, Tokija, Vašingtona, Pariza, Londona, Moskve, okoline Kraljeva…

Nezavisno Govedo se oporavlja nakon brutalnog, asimptomatskog napada

Crnogorska javnost ipak je saglasna u ocjeni da je najveća podrška, koja odiše dirljivim saosjećanjem kakvo može da ima samo iskreni ljubitelj demokratskih goveda, došla iz nadaleko čuvenog diplomatsko-političkog centra – Rasove.

Rasova uz Nezavisno Govedo i Srbana

Udurženje govedara Rasove (UGR) snažno je osudilo brutalni napad kojem su bili izloženi Nezavisno Govedo i njegov pas Srban. U reagovanju koje potpisuje predsjednik UGR Govedar Brkica Spletkarević navodi se da ova organizacija i svako rasovsko grlo, kojih, kako ističu, nije malo, energično i asimptomatično osuđuje brutalni napad na individualni goveđi entitet i njegovog kucka Srbana.

”Tuga i nevjerica zavladala je u našem udruženju nakon što smo sa našeg omiljenog medija Portala Aktuelno saznali za nadasve stravičan napad na jedno eminentno govedo kao što je gospodin Nezavisni. Takođe nas je pogodila i vijest da je nevino stradao i nesretni kucko Srban”, navodi se u reagovanju UGR koje potpisuje Spletkarević.

Bivši funkcioner i suvlasnik BEMAX-a koji se honorarno bavi politikom Milan Roćen je takođe iz Rasove, ali nema nikakve veze sa ovim tekstom. Svaka podudarnost je slučajna

U nastavku reagovanja navodi se da je jasno da je ovdje, osim brutalnog asimptomatskog nacionalizma, u pitanju težak oblik mizoginije!

”Pozadina napada je jasna – Nezavisno Govedo i njegova ND štala, ali i mali kucko Srban su najistaknutiji borci protiv malignog, zlokobnog, horor-asimptomatskog crnogorskog nacionalizma, koji je ovoga puta pokazao svu beskrupuloznost i brutalnost. Crnogorski nacionalizam je takođe pokazao odsustvo graDŽanske svijesi i sklonost ka mizoginiji, iz ovog ili onog razloga. Da crnogorski nacionalizam ne bi vršio zamjenu teza, odlučno odbacujemo optužbe da je mizoginija izgovor i izvor materijala za etiketiranje za sve intelektualno impotentne poltrone, koji se boje činjenica”, navodi se u reagovanju Spletkarevića.

Najveći diplomatski skandal od Moskve

Iz UGR ističu da je ovaj brutalni napad u neku ruku i diplomatski skandal, s obzirom da su Nezavisno Govedo i kucko Srban neprocjenjivi resursi ambasada – prije svega zapadnih, ali nijesu gadljivi na vršenje usluga srpskim i ruskim diplomatskim predstavništvima.

Napad na Nezavisno Govedo je skandal veći od bilo kakvog alarma u robnoj kući

”Ovo je nezabilježen akt brutalnog nasilja koji ima i oblike diplomatskog skandala, jer Nezavisno Govedo i jadni Srban, kao i njihovi saradnici predstavljaju gotovo nezmjenjiv izvor informacija zapadnim ambasadama u Crnoj Gori. Stoga ovaj akt bezumnog nasilja crnogorskog nacionalizma predstavlja i diplomatski skandal kakav se ne pamti još od kad je supruga izvjesnog diplomatskog predstavnika jedne zemlje u inostranstvu, palila alarmne uređaje na izlazu iz robne kuće u Moskvi”, navode iz UGR.

Kako su saopštili iz UGR, ovo udruženje je spremno da plati liječenje Nezavisnom Govedu i Srbanu, koji su oboljeli od teškog oblika asimptomatskog nacionlističkog šoka. Kako je naveo Spletkarević, njegovo udruženje je spremno da plati petnaestodnevni boravak Nezavisnom i Srbanu na Klinici za liječenje asimptomatičnih šokova u Hjustonu.

”Čarter let je spreman i sredstva su obezbijeđena. Ukoliko prihvate ponudu, gospodi Nezavisnom i Srbanu će biti obezbijeđen boravak u prestižnoj klinici poznatoj po gostoprimstvu medijskim reketašima. Pun pansion i džeparac za trošenje je već obezbijeđen, samo po povratku treba da iz džepa na košulji izvade i pokažu priznanicu da je dug izmiren po takozvanom ”KEŠ-KARIĆ” modelu”, stoji u saopštenju UGR.

Samo da donesu priznanicu

Posjeta ND štali

Osim što su se oglasili saopštenjem, predstavnici UGR posjetili su ND štalu ispred koje su napadnuti Nezavisno Govedo i njegov kucko Srban. Kako su javili izvještači iz ND štale, susret je protekao u veoma srdačnoj atmosferi, a predstavnik UGR – jedno od Spletkarevićevih rasovskih goveda Njubo Veprovski podijelio je svoju zabrinutost sa Nezavisnim Govedom i Srbanom, poručujući da se nada da se ovakav gnusni incident nikad više neće ponoviti.

”Mi nacionalno uškopljena goveda, graDŽanski evnusi, potpuno podržavamo Nezavisno Govedo, i osuđujemo gnusni napad o kome ćemo pisati u našim ‘kolumnama’ i ‘analizama’, a mnogi od nas će po dobrom starom običaju o tome tvitovati. Snagom tvitova i ‘analiza’ otjeraćemo duh mrskog asimptomatskog nacionalizma i mizoginije iz Crne Gore i u krajnjem tako odbraniti našu državu i od srpskog nacionalizma”, rekao je Veprovski.

Govedo iz Rasove i Nezavisno Govedo u srdačnom razgovoru zajednički osudili brutalni crnogorski asimptomatski nacionalizam

Nezavisno Govedo se zahvalilo na velikoj podršci i poručilo da se nada da će on biti posljednja žrtva ovako brutalnih asimptomatskih napada.

”Sigurna sam da iza napada stoje strukture bliske vrhu DPS-a, a mi sa ovakvim budžetom ne možemo da se borimo protiv te maligne organizacije, pa stoga apelujem na ambasade i međunarodne organizacije da što prije uplate donacije da bi mogli da nastavimo bespoštednu borbu sa opakim nacionalizmom. Gotovinu možete uplatiti i poštom na adresu Ulica ”Dorćolskih šanera” B.B. Podgorica”, reklo je Nezavisno.

Kucko Srban se zahvalio UGR na nesebičnoj podršci. Takođe se ponovo zahvalio BIRN-u i najavio da će čim se vrati iz Hjustona posjetiti njihovu centralu na Ravnoj gori i sa ovom renomiranom ekspoziturom ”srpskog sveta” i neočetništva podijeliti nove informacije o zlokobnom djelovanju crnogorskog asimptomatskog nacionalizma i njegovom uticaju na globalno zagrijavanje.

U.P.A.

*Napomena: Tekst je satiričnog karaktera, nije zasnovan na činjenicama i nema za cilj širenje lažnih informacija, već samo predstavlja nadrealistički osvrt na devijantna društveno-politička zbivanja. Svaka sličnost sa ljudima iz stvarnog života je slučajna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dogville
29.11.2022-16:36 16:36

Sjajan i prehrabar satirični tekst !!!! Treba imat’ petlju za ovo !!!!

Rajka
29.11.2022-18:30 18:30

Nesavisno solakovo i djilasovo tajkunsko govedo dobilo nagradu za istrazivackp novinarstvo

Ivana
29.11.2022-18:59 18:59

Govedo vise laje u kolumne no mu psic dante e koja dzekela

cetinje
30.11.2022-05:55 05:55
Reply to  Ivana

Ne laje Govedo Ivanovic ne rice,a Srban kevce.

Krusevac
29.11.2022-19:04 19:04

Zlo bre govece doveka ostaje june

Beeeeeee
29.11.2022-19:28 19:28

Uipppppppp govedooooooo

COL
29.11.2022-21:56 21:56

Cjela Tuzla jednu kozu muzla,
a kod nas dva pajaca muzli jednog jarca.
Čudio se dvojac
Zašto ova koza jednu sisu ima…

cetinje
30.11.2022-05:54 05:54

Koliko sam ja “shvatio iz teksta”pas Srban je izveo u setnju Nezavisno Govedo iz okoline Krusevca “nebeska”drzava na “brdovitom Balkanu”e vala neka si Srbane za svaku pohvalu.

Ej bre
30.11.2022-07:56 07:56

[email protected] Ti ništa nesvataš. Čas poštenim cetinjanjima ali “u svakom žitu ima kukolja” kažemo mi srbi.