Nakon 11 godina pauze, glumačka diva Sofija Loren (86) vraća se na filmsko platno. Dobila je jednu od glavnih uloga u filmu svoga sina, reditelja Edoarda Pontija, pišu italijanski mediji.

U Netflixovom filmu ‘The Life Ahead’ (Život je pred nama) Loren glumi gospođu Rozu, jevrejku koja je preživjela Holokaust, a odlučila je da brine o napuštenom dječaku, siročiću iz Senegala.

Film je snimljen po istoimenom romanu francuskog pisca Romeina Garija “Madame Rosa” i njegova je druga adaptacija (prva je iz 1978. sa francuskom glumicom Simon Sinjore u glavnoj ulozi), premda njegovi tvorci tvrde da se ne radi o rimejku.

Premijera je održana u oktobru u Rimu, a film se odnedavno prikazuje i na Netflixu.

“Iskoristila sam šansu i prihvatila ulogu Roze, koja me podsjeća na majku”, rekla je glumica. Sa sinom je sarađivala već dvaput, poslednji put u filmu “Between Strangers” prije 18 godina.

Edoardo je sin Sofije i poznatog italijanskog producenta Karla Pontija.

“Svojevremeno sam odlučila da usporim tempo snimanja jer sam željela više vremena da provodim sa porodicom i svojim sinovima. Na kraju je ispalo da ne samo da sam usporila tempo snimanja, već sam u potpunosti prestala da glumim”, ispovijedala se novinarima.

Rekla je i da je dobijala brojne ponude za uloge, ali da je nijedna nije dovoljno nadahnula kao ona gospođe Roze. Dodala je da njena saradnja sa mlađim sinom kao rediteljem funkcioniše dobro jer su oboje perfekcionisti.

Kritičari kažu da je ova uloga poznate italijanske glumice sasvim neglamurozna te da nije isključeno da ova Oskarovka, čiji su partneri u filmovima s obje strane Atlantika u prošlom vijeku bili Klark Gejbl, Keri Grant, Frenk Sinatra, Čarlton Heston i mnogi drugi, mogla ponovo naći u užem izboru za nagradu Američke filmske akademije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve