Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

SDP zbog NATO-a mora u parlament

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Ivan Vujović kazao je da njegova stranka mora učestvovati u glasanju o protokolu za pristupanje Crne Gore NATO-u u Skupštini, jer to, navodi, smatra međunarodnom obavezom i ostvarenjem svog programskog cilja.

– Glasanje o ratifikaciji protokola o pristupanju NATO-u nije prekid bojkota parlamenta, već ispunjavanje naših međunarodnih obaveza i uvažavanje država najsnažnijih demokratija danas u svijetu sa kojima Crna Gora razvija blisko partnerstvo kroz integracije u Evropsku uniju i u Alijansu. Stoga ovo pitanje treba isključivo posmatrati kao međunarodnopravnu obavezu Crne Gore, jer je svojom voljom zatražila da bude primljena u NATO, kazao je Vujović Danu.

Dodao je i da su u SDP-u ubijeđeni da je članstvo u NATO-u presudan korak u razvlašćivanju DPS-a.

– SDP je više puta saopštio da je članstvo u NATO-u za mnoge u vrhu DPS-a kazna, a ne nagrada. Oni znaju da sa članstvom dolaze i novi zahtjevi za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala na visokom političkom nivou. SDP ne želi da im pomogne da tu kaznu izbjegnu, rekao je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve