Sara Vujošević nastavlja seriju nastupa koji je do kraja godine čekaju u Moskvi.

foto Promo

Nakon kratke pauze, koju je pravila iz opravdanih razloga – rađanja bliznakinja, majka četvoro djece nastupila je 17. oktobra u Moskvi, u Ruskom Nacionalnom muzeju muzike, u sali pod nazivom “Muzički antikviteti”, sa cjelovečernjim repertoarom djela kompozitora S. Manjuške, “oca nacionalne poljske opere” i djela poznatog ruskog kompozitora A.N. Verstovskog – glavnog rivala i savremenika čuvenog kompozitora M. Glinke.

foto Promo

Koncert je bio inspirisan stihovima poznatih svjetskih pjesnika, kojima muzika daje posebnu čar i nosio je naziv “Muzika ljubavi”.

foto Promo

Pored crnogorske dive, soprana raskošnog glasa i prekrasne vokalne tehnike Sare Vujošević, nastupio je i njen kolega i najbolji prijatelj, bariton iz Rusije, Dmitrij Grinih.

foto Promo

Za klavirom – antikvitetom, koji je bio vlasništvo velikog ruskog umjetnika Nikolaja Petrova, svirala je poznata moskovska pijanistkinja, profesorica Ruske Akademije Muzike “Gnjesinih”, Marina Belašuk.

foto Promo

Pomenuti solisti su nastupali u okviru praznovanja rusko-poljskih kulturnih i muzičkih spona, u čast 220 godina od rođenja Alekseja Verstovskog i 200 godina od rođenja Stanislava Manjuške, a u organizaciji Ministarstva kulture Ruske federacije.

foto Promo

U ulozi dr muzikologije, Sara Vujošević je 16. oktobra, između ostalog, uspješno nastupila kao predavač glavnog panela, u okviru tradicionalne 21. Međunarodne naučne konferencije u Moskvi, koja nosi naziv: “Kulturni identitet kao spona slovenskih naroda: tradicije, inovacije, perspektive”.

Inače, prelijepa Sara Vujošević je prije par mjeseci donijela na svijet dvije djevojčice i sada je ponosna mama četvoro djece. Ovim putem upućujemo čestitke divnoj umjetnici!

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve