Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Saobraćajne kolone i ovog ljeta duž cijelog primorja

Crnu Goru je “zapljusnuo” konačno veliki talas turista i od jutros se mili u kolonama sa graničnih prelaza Debeli brijeg i Kobila sa Hrvatskom i Sitnica sa BIH, javlja Radio Jadran

Pretposljednji vikend jula donio je očekivanu gužvu na graničnim prelazima i magistralnim putem duž cijelog primorja.

Foto: Radio Jadran

Crnu Goru je “zapljusnuo” konačno veliki talas turista i od jutros se mili u kolonama sa graničnih prelaza Debeli brijeg i Kobila sa Hrvatskom i Sitnica sa BIH, javlja Radio Jadran.

Magistralom od Igala do Autobuske stanice u Herceg Novom saobraća se po pola sata i više. Povremena su zagušenja i na samim semaforima, ali i na Autobuskoj stanici i kod Kanli Kule, iako policija reguliše saobraćaj.

Slična situacija, kako potvrđuju i čitaoci portala Radija Jadran je na potezu na izlasku iz tunela u Zelenici do Zmijica, odnosno skretanja za donji put u Đenovićima.

Foto: Radio Jadran

“To je posljedica povećanog priliva gostiju na sva tri granična prelaza ka Herceg Novom, bilo da je riječ o onima koji su samo u tranzitu ili će ostati u gradu pod Orjenom”, potvrđuju u graničnoj policiji.

U odnosu na protekli vikend, na graničnim prelazima sa Hrvatskom i BIH promet je povećan za oko 40 odsto.

“Na najfrekventnijem prelazu na Debelom brijegu veća je gužva na ulazu nego na izlazu iz Crne Gore, ali su zadržavanja radi carinske i druge kontrole minimalna, u prosjeku na dnevnom nivou po 15 minuta”, tvrde u graničnoj policiji.

Prema dosadašnjim podacima u ovom periodu godine, procijenjena frekvencija putnika na Debelom brijegu je oko 15 hiljada, dok je vozila 3 i po hiljade.

Iako će zvanični statistički podaci o broju vozila i putnika tokom vikenda biti obrađeni početkom naredne sedmice, u stanicama Granične policije ocjenjuju da je promet skoro identičan prošlogodišnjem u ovom periodu godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve