Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Regionalna premijera filma o Milanu Mladenoviću

Kratki dokumentarni film "Plaža večnog vetra" (Praia do Ventu Eternu), u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a u režiji Đorđa Marjanovića, biće prikazan na na televizijskim stanicama širom regiona i onlajn večeras na godišnjicu smrti poznatog muzičara.

Kratki dokumentarni film “Plaža večnog vetra” (Praia do Ventu Eternu), u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a u režiji Đorđa Marjanovića, biće prikazan na na televizijskim stanicama širom regiona i onlajn večeras na godišnjicu smrti poznatog muzičara.

Film je urađen od privatnih snimaka nastalih tokom boravka Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube u Brazilu. Sliku prate odlomci iz Milanovog dnevnika koji je tada vodio, a posebno dirljivi ton ovoj filmskoj priči daje naracija Svetozara Cvetkovića.

Dokumentarni film “Praia Do Ventu Eternu” nazvan je po pjesmi sa albuma Angel's Breath, što u prevodu znači “plaža vječnog vjetra”, jer se i trenutak nastanka ove pjesme vidi u filmu.

Premijera ovog dokumentarnog zapisa o posljednjem putovanju Milana Mladenovića upriličena je povodom godišnjice smrti ovog izuzetnog muzičara i pjesnika, hroničara sumraka jednog vremena koji je svojim stihovima nepogrešivo nagovijestio tragične događaje.

Kako je Milan Mladenović imao, a ima i dalje, poštovaoce širom regiona, a njegovo stvaralaštvo predstavlja temelj savremene kulturne i umjetničke scene, u četvrtak, 5. novembra, dokumentarni film biće prikazan u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, ali i onlajn.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve