Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Purišić- Gašparikova: Nastaviti implementaciju Socijalnog kartona

Na sasatanku je zajednički ocijenjeno da je dosadašnja saradnja MRSS i UNDP-a dala dobre rezultate, posebno u dijelu implementacije Informacionog sistema socijalnog staranja (ISSS) – Socijalnog kartona

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sastao se danas sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori Danielom Gašparikovom, koja je boravila u radnoj posjeti Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Na sasatanku je zajednički ocijenjeno da je dosadašnja saradnja MRSS i UNDP-a dala dobre rezultate, posebno u dijelu implementacije Informacionog sistema socijalnog staranja (ISSS) – Socijalnog kartona.

ISSS je, kako je ocijenjeno, podrška cjelokupnoj strukturnoj reformi sistema socijalne i dječje zaštite, bez koga ne bi bila moguća optimalna primjena zakonskih rješenja.

Gašparikova je kazala da je imala priliku da se u Nikšiću, u Centru za socijalni rad, na licu mjesta uvjeri u funkcionalnost sistema, te da je posebno ponosna na ovu saradnju koja je rezultirala kvalitetnim i naprednim informativnim sistemom koji nadmašuje mnoge u regionu pa i šire.

Purišić i Gašparikova su razgovarali o nastavku saradnje na ovom projektu, dinamici realizacije i dugoročnoj održivosti projekta. O svemu tome će, kako je saopšteno, biti riječi i na sjednici Odbora za upravljanje projektom Socijanog kartona koja treba da se održi u toku jula.

Jedna od tema razgovora bilo je i pitanje implementacije preostalih aktivnosti, kao i strategije preuzimanja i održivosti projekta – o čemu će biti odlučeno na predstojećoj sjednici Odbora.

Takođe, dogovoreno je i da se sastanci čija će tema biti ISSS i njegova dalja implementacija održavaju češće u narednom periodu.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve