Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Promocija romana Obrada Pavlovića ”Flagellum Dei” sjutra na Cetinju

Promocija će se održati u konferencijskoj sali agencije za razvoj i podršku poslovanju u 19h

Montenegrin American Association Cetinje organizuje promociju knjige Obrada Pavlovića ,,Flagellum Dei “ u subotu 15. juna u 19h, na Cetinju. Promocija će se održati u konferencijskoj sali agencije za razvoj i podršku poslovanju (bivša zgrada IMO KOŠUTA).

Govoriće Ivana Mitrović, Luka Nikolić, Branko Banja Kaluđerović, Dušan Jabučanin i autor Obrad Pavlović.

Roman “Flagellum Dei” je djelo veoma razuđene narativne strukture, u kojem se prepliću radnje, koje se paralelno odvijaju na dva istorijsko fiktivna nivoa.

Na jednom nivou se prate dešavanja na prelasku iz stare u novu eru, gdje brojni preci hunskog vođe Atile lutaju Azijsko-Evropskim prostranstvima. Kinezi počinju da grade veliki zid, kao odbranu od hunske najezde, a Huni odustaju od osvajanja zida i kreću prema zapadu, da bi prateći putanju sunca u Kinesko carstvo ušli sa druge strane. Pohod se otegao kroz vjekove da bi konačan neuspjeh doživio u bitci na Kataslunškim poljima.

Drugi nivo se odvija u vremenu koje bi moglo biti naše. Pred ogledalom slikar Viktor slika autoportret, istovremeno zamišljajući da slika portret Atile. Vjeruje da će ukoliko na vrijeme završi portret, uspjeti da riješi ratne sukobe koji su u njegovoj neposrednoj okolini već počeli. Dok brižljivo radi na portretu na magičnom platnu, koje ne prašta ni jedan pogrešan potez, slikar pokušava da artikuliše i čitav smisao svog trajanja i ovosvjetske misije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve