Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Prestižni njemački mediji preporučuju Crnu Goru kao top destinaciju za odmor

Posebno interesovanje njemačkih medija, kako je navedeno, privukao je odličan novogodišnji program, te se u nekim člancima Crna Gora preporučuje kao idealna destinacija za novogodišnje praznike

Crna Gora se kao atraktivna turistička destinacija, već od početka 2023. godine našla na stranicama sedam prestižnih njemačkih medija.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO CG) navode da je  riječ o magazinu Petra, blogu poznatog njemačkog novinara Reitschuster.de, NRJ Berlin radio, portalima Westfälische Nachrichten, Münchner Merkur, BuzzFeed.de i Stern.de, u kojima je Crna Gora prikazana kao savršena destinacija za njemačke turiste.

“Brojni afirmativni tekstovi i interesovanje međunarodnih medija dokazuju da Crna Gora postaje sve popularnija destinacija za različite ciljne grupe turista, a promovisanje koncepta cjelogodišnje destinacije postaje najbolji način privlačenja istih. Crna Gora se našla uz svjetske destinacije, poput Balija, Kipra, Turske, Portugala i drugih u TOP deset destinacija za odmor u 2023. godini na portalima “Westfälische Nachrichten” i “Stern”. U ovim članicma se navodi da je Crna Gora sa atraktivnom ponudom i pristupačnim cijenama konkurencija omiljenim destinacijama za njemačke turiste”, saopšteno je iz NTO CG.

Posebno interesovanje njemačkih medija, kako je navedeno, privukao je odličan novogodišnji program, te se u nekim člancima Crna Gora preporučuje kao idealna destinacija za novogodišnje praznike.

Jedan od autora članaka Boris Rajtšuster (Reitschuster) koji živi u Budvi često izvještava o Crnoj Gori, a kako ističe, ima priliku da često upoznaje Njemce, koji su odlučili da posjete našu zemlju upravo zbog njegovih članaka.

Poručuje da ga posebno veseli to što zemlju domaćina može učiniti bolje poznatom i uzvratiti time za gostoprimstvo. Prema njegovim riječima, crnogorski gradovi su imali odlične novogodišnje programe, a na svom blogu detaljno je opisao doček Nove godine u Budvi.

“Tokom dana su još uvijek ljetnje temperature, te se ljudi još uvijek kupaju u moru, a onda zabava bez kraja: ispred istorijskih gradskih zidina u Budvi sa šarmantnim starim gradom iz venecijanskih vremena je ogromna tribina, muzičke zvijezde sa cijelog Balkana, odlično raspoloženje i osjećaj sigurnosti uprkos tolikoj gužvi”, poručio je Rajtšuster.

Foto: Screenshot

Iz NTO CG dodaju da pokazatelj da je Crna Gora prepoznata kao cjelogodišnja destinacija na tržištu njemačkog govornog područja su članci u kojima se zemlja preporučuje kao TOP destinacija za odmor i tokom zimskih mjeseci.

Jedan od takvih tekstova našao se i portalu “Petra” pod naslovom “Ove 3 destinacije preporučujemo za odmor”, gdje je opisano da Crnu Goru karakteriše kristalno čista voda, fantastično lijepe uvale, visoke planine, a tome je obavezno dodati gostoprimstvo lokalnog stanovništva i savršen spoj mira i kulture.

“Budva je prilično malo mjesto na obali Mediterana, ali svojim prekrasnim pješčanim plažama očarava svoje posjetioce i poziva ih na opuštanje. Ako volite da bude malo aktivnije, takođe možete otkriti puno u zidinama Starog grada”, navodi se u članku koji je objavljen na portalu “Merkur.de”. Još jedan medij koji ističe Budvu kao popularnu destinaciju je i “NRJ Berlin radio”, te navodi da zidine Starog grada nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Imajući u vidu značaj njemačkog tržišta za turizam naše zemlje, objavljeni članci u uticajnim medijima, poput jednog od najčitanijih portala “Stern” koji na nedjeljnom nivou ima oko pet miliona čitalaca, daju poseban doprinos u pozicioniranju Crne Gore kao atraktivne destinacije za putovanja u 2023. godini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nenad
27.01.2023-09:32 09:32

raduju me ovakvi tekstovi, nemci su dobri turisti, mnogo putuju, mnogo troše. Za njih treba dobra turistička ponuda, njima je manje više dosadno da sede po celi dan na plaži. Oni hoće da vide što je više moguće, da im je svaki dan ispunjen, i ne žale pare za to. Još jedna stvar koja može da pomogne većem prisustvu Namaca u CG je prevoz. Teško je stii do svih delova crne gore, putevi su loši, mnog se putuje. MOžda je rešenje investiranje u air taxy, helikopterima. Najbolji model je angažovati privatne kompanije kao što je Royal Charter Service i druge… Pročitaj više »