Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Preminuo glumac Davor Janjić

Ostaće upamćen po nizu briljantnih uloga, među kojima se izdvajaju uloge u filmovima Čaruga Rajka Grlića i Ovo malo duše Ademira Kenovića gdje je glumio Nihada Halilovića.

Davor Janjić, jedan od velikih jugoslovenskih i sarajevskih glumaca preminuo je u 54. godini u Beogradu, prenosi N1 Sarajevo.

Ostaće upamćen po nizu briljantnih uloga, među kojima se izdvajaju uloge u filmovima “Čaruga” Rajka Grlića i “Ovo malo duše” Ademira Kenovića gdje je glumio Nihada Halilovića.

Upravo je ostao najzapamćeniji po kultnoj rečenici iz filma “Ovo malo duše” kada je rekao: “Čovjek ti je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže”.

Od njega su se oprostili brojni prijatelji na društvenim mrežama.

Davor Janjić bio je jedan od najtalentovanijih mladih glumaca bivše Jugoslavije. Značajne uloge ostvario je i u filmovima “Pijetlov doručak”, “Ono malo duše”, “Život sa stričekom”, “Čaruga”, “Belle Epoque” i “Duhovi Sarajeva”, a igrao je i u filmovima “Kuduz”, “Savršeni krug”, “Praznik u Sarajevu”.

Rođen je u Tuzli 18. novembra 1969. godine, a na Akademiji u Sarajevu je studirao filmsku glumu u Studiju za mlade glumce. Bio je član otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljea 212 u Beogradu.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sandro
29.11.2022-15:37 15:37

Veoma sam razočaran kad vidim da se svađaju Aktuelno i Pobjeda.