Francuski glumac Mišel Pikoli, čuven po ulogama u filmovima “Prezir”, “Sitnice koje čine život” ili “Imamo papu”, umro je 12. maja u 95. godini, saopštila je njegova porodica.

foto Agencije

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom agenciji Frans pres, Mišel Pikoli je umro 12. maja u naručju supruge nakon moždanog udara.

Postao je poznat ulogom u filmu Žan-Lika Godara iz 1963. godine “Prezir” gdje je igrao sa Brižit Bardo. Igrao je u više od 150 filmova, od uloga zavodnika preko provokatora u “Velikom ždranju” pa do pape u filmu iz 2011. “Imamo papu”, što mu je bila posljednja filmska uloga.

Pikolijeva karijera je neodvojiva od filmova Luisa Bunjuela i Kloda Sotea. Igrao je u Bunjuelovim filmovima kao što su “Dnevnik jedne sobarice”, “Ljepotica dana”, “Diskretni šarm buržoazije”, kao i u Soteovim ostvarenjima “Maks i skupljači željeza”, “Vincent, Fransoa, Pol… i drugi”.

Poznat po izuzetno dugoj i plodnoj karijeri i zapaženim ulogama u nekim od najvažnijih ostvarenja francuske i evropske kinematografije 20. vijeka, Pikoli je igrao i u filmovima Renoara, Demija, Melvila i Hičkoka.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve