Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Predstava Zelena čoja Montenegra u petak u Podgorici

U petak, 10. decembra u 20 časova

Predstava „Zelena čoja Montenegra“, nastala po motivima istoimenog romana Moma Kapora i Zuka Džumhura, u režiji Nikite Milivojevića, koprodukcija JU „Grad teatar“ sa Gradskim pozorištem iz Podgorice i Beogradskim dramskim pozorištem, biće premijerno izvedena i na sceni koproducenta iz Podgorice, u petak, 10. decembra u 20 časova, dok je reprizno igranje zakazano za 11. decembar.

Režiju i adaptaciju teksta „Zelene čoje Montenegra“ potpisuje Nikita Milivojević, koji je i scenograf predstave. Kostimograf je Jelena Stokuća, koreograf Amalija Benet, a kompozitor Aleksandar Srebrić. U predstavi igraju: Miloš Pejović, Dejan Đonović, Emir Ćatović/Božidar Zuber, Simo Trebješanin, Jelena Simić, Maja Stojanović, Andrija Kuzmanović, Branimir Brstina, Ivan Tomić, Milorad Damjanović, Ivan Zablaćanski i Stefan Radonjić.

Podsjećamo da je „Zelena čoja Montenegra“ svoje premijerno izvođenje imala na XXXV festivalu „Grad teatar“, dok ju je beogradska publika vidjela na sceni Beogradskog dramskog pozorišta u novembru ove godine. „Zelena čoja Montenegra“ je tokom novembra započela svoj život i na festivalima regiona.

Izvedena je u zvaničnoj selekciji užičkog 26. Jugoslovenskog pozorišnog festivala „Bez prevoda“ i u okviru regionalnog pozorišnog festivala „RUTA“ na sceni „Kamernog teatra 55“ u Sarajevu (BIH).

Najavljeno gostovanje na „Susretima pozorišta/kazališta“ u Distriktu Brčko (BIH), nije realizovano uslijed opravdanih razloga.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve