Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Predstava Lopovi ne dolaze uvijek sa zlom namjerom sjutra na Velikoj sceni CNP-a

Radnja komada govori o lopovu, pripadniku niže klase, koji pokušava da krade u kući osobe na visokom društvenom položaju. U kući se odigravaju komične situacije koje otkrivaju mnoge tajne koje krije visoka klasa

U Crnogorskom narodnom pozorištu danas je održana konferencija za novinare povodom gostovanja pozorišta Teuta iz Ulcinja sa predstavom “Lopovi ne dolaze uvijek sa zlom namjerom”, koja će biti izvedena u petak, 10. marta, u 20 sati na Velikoj sceni, navodi se u saopštenju CNP-a.

Komedija Nobelovca Daria Foa “Lopovi ne dolaze uvijek sa zlom namjerom”, u režiji Edine Mustafić Avdiu, opisuje istoriju aristokratskih porodica i razlike između viših i nižih klasa.

U predstavi igraju: Baškim Aljaj, Bljerta Kurti, Edis Ljuka, Amina Ljuka, Amra Demiri i Sakib Ljika. Scenografkinja i kostimografkinja je Jetmira Hodži, a izvršni producent Munib Abazović.

Direktor Crnogorskog narodnog pozorišta Marko Baćović je kazao da mu je čast i zadovoljstvo da najavi sjutrašnju predstavu.

“Naša kuća je krovna institucija pozorišne kulture u Crnoj Gori i otvorena je za sve nacije koje žive u našoj državi. Ovo je mali doprinos našeg pozorišta naporu entuzijasta i zaljubljenika u pozorište u Ulcinju, da naprave svoje profesionalno pozorište. Sada su u statusu nevladine organizacije, ali se pojavilo jezgro profesionalaca koji nastoje da naprave profesionalno pozorište. U tom smislu treba istaći Muniba Abazovića kao glavnu pokretačku snagu, čovjeka za kojeg je, nakon deset minuta razgovora, jasno da je veliki poznavalac i zaljubljenik u pozorište. Pozivam sve da odgledaju izvanrednu komediju Nobelovca Daria Foa, u stilu Fejdoa, koja će sigurno biti jako zanimljiva”, kazao je Baćović, navodi se u saopštenju.

Munib Abazović, producent pozorišta Teuta, kazao je da je veoma ponosan i zahvalan što će se predstava igrati u Crnogorskom narodnom pozorištu.

“Mi dolazimo iz malog grada u kome smo početke radili kao amateri, ali danas pred vama su profesionalci. Naš cilj je da vremenom dođemo do profesionalnog glumačkog ansambla, koji će biti plaćen za svoj rad, ali je jako teško obezbijediti sredstva za nezavisnu produkciju. Zbog toga smo veoma zahvalni i počastovani što imamo priliku da igramo našu predstavu u nacionalnom teatru. Predstava će biti na albanskom jeziku, ali će biti titlovana na crnogorski jezik”, rekao je Abazović na konferenciji za novinare.

Rediteljka Edina Mustafić Avdiu je kazala da je “Lopovi ne dolaze uvijek sa zlom namjerom” njena diplomska predstava koju je radila 2018. godine.

“Vratili smo se ovom tekstu jer je aktuelan i korespondira sa sadašnjim trenutkom. Živimo u svijetu koji ljude dijeli u klase i publika će sjutra veče imati priliku da, kroz komične situacije u predstavi, prepozna situacije brojnih porodica u našem društvu. Rekla bih da je glavna poruka predstave da ljudima ne treba suditi po izgledu, poslu koji obavljaju ili situaciji u kojoj se nalaze”, zaključila je Mustafić Avdiu.

Ulaznice za predstavu se mogu rezervisati na biletarnici pozorišta, pozivom na broj 020/274-009.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve