Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Potpisan Sporazum o saradnji Glavnog grada i CANU (VIDEO)

Vuković je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma o saradnji CANU i Glavnog grada koji će poslužiti kao temelj za buduću saradnju i intenziviranje komunikacije između dvije institucije s ciljem da na što bolji način crnogorskoj i široj javnosti predstavi ono što je kulturna baština Glavnog grada

Predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti akademik Dragan K. Vukčević i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković potpisali su danas Sporazum o saradnji, kojim je predviđena saradnja na polju afirmacije kulturne baštine Glavnog grada, zajedničko učešće u obilježavanju značajnih jubileja događaja i ličnosti vezanih za Podgoricu i Crnu Goru, održavanje naučnih skupova i okruglih stolova, promociju izdanja Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, organizovanje izložbi likovnih stvaralaca, kao i organizovanje zajedničkih tribina istaknutih naučnika i umjetnika.

Vuković je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma o saradnji CANU i Glavnog grada koji će poslužiti kao temelj za buduću saradnju i intenziviranje komunikacije između dvije institucije s ciljem da na što bolji način crnogorskoj i široj javnosti predstavi ono što je kulturna baština Glavnog grada.

“Kao posljedica turbulentne istorije naša država je dugo vremena zaostajala za razvijenim svijetom i čini mi se da u posljednje vrijeme hvatamo korak u tom smislu i veoma je važno da Crnu Goru izgrađujemo kao društvo znanja, a to nije moguće ako ne koristimo u punom kapacitetu one potencijele sa kojima raspolažemo. Tu mislim na univerzitete, na Maticu crnogorsku i CANU i slične institucije u kojima je koncentrisana većina znanja”, zaključio je Vuković.

Vukčević je istakao da je poseban značaj potpisivanja Sporazuma u tome što je to sporazum CANU sa Glavnim gradom, u kome je većina kapaciteta Crne Gore, i onih ekonomskih, i naučnih i umjetničkih zahvaljujući brojnim institucijama koje se nalaze u Podgorici.

“Nadam se da će ovaj Sporazum biti dobra osnova za saradnju između dvije institucije u pogledu okruglih stolova, naučnih projekata i tribina kojima će se  afirmisati ono što bismo mogli nazvati idejom kontinuiteta i identiteta Crne Gore. Vjerujem da je objedinjavanje naučnog potencijala u funkciji jačanja naših institucija i, u tom smislu, potpisivanje ovog sporazuma doživljavam kao korak na tom putu“, naglasio je Vukčević.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve