Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Posljednja igranja predstave Sobe 12. i 13. maja

Igranja zakazana za petak, 12. i subotu, 13. maj sa početkom u 20h biće posljednji susret prepoznatljivih likova iz predstave i podgoričke publike u specifičnom ambijentu Stare Varoši

Predstava Sobe, koja je 2018. godine označila početak profesionalne produkcije Dramskog studija Prazan prostor, poslije bezmalo pet godina uspješnih izvođenja, ovog vikenda će zaokružiti svoj život pred publikom.

Naime, igranja zakazana za petak, 12. i subotu, 13. maj sa početkom u 20h biće posljednji susret prepoznatljivih likova iz predstave i podgoričke publike u specifičnom ambijentu Stare Varoši.

Predstava rađena prema tekstu Ilije Đurovića, a u režiji Mirka Radonjića, svjedočenje je o mladima u ovom gradu na čije inicijale ćemo često naići u novinama i na portalima, ali čije sudbine i karakteri za nas ostaju tajna. Nastala iz dubokog uvjerenja da je važno govoriti o društvenim anomalijama, i to glasom obespravljenih i marginalizovanih, predstava nije od premijernog izvođenja izgubila na svojoj aktuelnosti; naprotiv.

Opisujući scenu sa kraja predstave, Maja Mrđenović je u svojoj pozorišnoj kritici zapisala:

“Ovom scenom kulminira snažan osjećaj koji se gradi tokom izvedbe, da smo skupa sa likovima, i glumcima koji ih igraju dio zajedničkog, stvarnosnog društvenog košmara, iz kojeg grčevito želimo da se probudimo.”

U tom smislu, odluka da prestanemo sa izvođenjem ove predstave je dio potrebe i odgovornosti Dramskog studija Prazan prostor i ekipe koja stoji iza predstave, da nanovo tražimo i nalazimo načine na koje ćemo definisati i mijenjati društvenu zbilju u kojoj živimo.

Dramaturg je Ilija Đurović, asistentkinja režije Marija Backović, a u predstavi igraju: Aleksandar Gavranić, Pavle Prelević, Stevan Vuković i Slaviša Grubiša. Predstava je bila dio OFF selekcije Bijenala crnogorskog teatra 2019, a iste godine su Gavranić i Prelević dobili nagradu za najbolju mušku ulogu na 34. FIAT-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve